Mark Mulder heeft de laatste jaren het voetbalgeluk niet aan zijn zijde. In de periode voor corona revalideerde de linkervleugelverdediger van een ernstige schouderblessure. Het afgelopen seizoen kon hij na vier competitiewedstrijden de schoenen weer opbergen door hernieuwde uitbraak Covid ‘19. Nu, na een voetballoos seizoen revalideert hij van een teenblessure. Toch is hij optimistisch, want hij gaat de training weer oppakken en hoopt met een aangepast programma op termijn weer aan te sluiten.

Vandaag was hij in Winterswijk tegen de plaatselijke FC getuige van een bizarre wedstrijd. Mark: “Een wedstrijd waar alles in zat, maar met uitzondering van de beginfase nooit een hoog niveau gehaald werd.” Voorwaarts won uiteindelijk met 1-2 tegen negen (!) Winterswijkers.

Hij zag Voorwaarts heel sterk beginnen. Al na 2 minuten een kans op 0-1. De bal werd in tweede instantie net naast geschoten door Luuk Grieving. Het eerste kwartier had Voorwaarts dan ook de bal en creëerde het kansen via een paar goede aanvallen, met name via de linkerkant met Ismar Maglajlic en Diego Paais. Maar de stand bleef nog 0-0.

Na 18 minuten trapte een middenvelder van Winterswijk Voorwaartsspits Marcus van Geelen na en kreeg de rode kaart. Winterswijk moest met 10 man verder. Na 25 minuten een domper voor Voorwaarts. Luuk Grieving moest er af met op het eerste gezicht ernstige blessure. Nick Linthorst is zijn vervanger. En zoals dat vaak gaat. Met elf tegen tien wordt het spel niet eenvoudiger. FC Winterwijk hield de ruimtes klein en Voorwaarts had het moeilijk om openingen te vinden.

Voor Winterwijk zou het nog erger worden, want in de 40ste minuut kreeg een Nino Wattimena in duel met de spits van FC Winterswijk een elleboog in zijn gezicht. De spits kon dus ook vroegtijdig gaan douchen. Voorwaarts profiteerde onmiddellijk. In de 43ste minuut scoorde Marcus van Geelen de 0-1. Een actie vanaf links werd door Diego voorgegeven, die Marcus kon binnenlopen.
Ruststand 0-1.

Direct na de rust kreeg Winterswijk een penalty omdat er hands werd gemaakt in de 16-meter door Rick Timmermans. Deze werd benut en het staat 1-1. Voorwaarts had wel veel de bal, maar weet niet echt grote kansen te creëren. Tot aan de 16-meter gaat het prima, maar dan! Eindelijk na lang aandringen wordt in de 84ste minuut de ban gebroken en wordt alsnog de 1-2 gescoord. Nando Manuputty, die net een minuut in het veld stond, gaf de voorzet welke van richting werd veranderd door een verdediger van Winterswijk. Hierdoor kan Marcus binnen binnentikken, zijn tweede van de middag. Voorwaarts haalde opgelucht adem.

De eerste driepunter van het seizoen is binnen en dat geeft het elftal vertrouwen in aanloop naar de tegenstander van volgende week, wanneer Tubantia uit Hengelo naar De Laene komt.