Voor de tweede zondag achter elkaar gaan we naar Vaassen. Dit keer tegen KCVO. Op voorhand schatten we deze tegenstander hoger in dan vorige week Vaassen. En dit bleek ook te kloppen. KCVO doet mee in de kop van onze klasse. We beginnen een kwartier later aan de wedstrijd maar dan beschikken we ook over de goede kleding om aan de wedstrijd te beginnen.

Onder prima weersomstandigheden wacht ons een leuke middag. De eerste minuten is het wat aftasten van beide kanten. Maar dan uit het niets is het na vijf minuten al 0–1 voor Overwetering. Good old Henry Rozen komt sterk door op links en levert een puike voorzet af. Dennis Willemsen heeft zoals altijd een neusje voor een goede kans en neemt de bal in vol op de wreef. De volley belandt in de rechter bovenhoek. Met deze prachtige goal staan we ineens op een 0–1 voorsprong.

KCVO blijft een goed voetballende ploeg, maar het vizier staat niet op scherp. Kansen voor KCVO blijven zich voordoen. Echter vaak gaat het hoog over of ver naast en anders staan onze verdedigers of doelman Paul Vlaskamp op de juiste plek. Ook Maikel van Breukelen voorkomt met een goede sliding bij de eerste paal de gelijkmaker van KCVO.

Dan is het toch weer Overwetering. Slecht uitverdedigen van onze tegenstander resulteert in een handsbal en een penalty voor Overwetering. Dennis Willemsen blijft ook in deze situatie koelbloedig en schiet beheerst in de linker hoek. Onbereikbaar voor de keeper en we staan zowaar op een 0–2 voorsprong. KCVO blijft toch wel de beter voetballende ploeg maar Overwetering toont een uitstekend inzet en vechtlust. Het blijft bij enkele spaarzame uitvallen via Stefan Hekman op rechts of via Henry Rozen en Tom Koers op links maar het levert geen echte kansen op. Met een 0–2 voorsprong gaan we de rust in.

Met een ongewijzigde ploeg begint het team van trainer Sander Poll aan de tweede helft. Inzet en vechtlust blijven Overwetering kenmerken. KCVO blijft drukken maar blijft ook onnauwkeurig in de afwerking. In de loop van de tweede helft wisselt Overwetering Maikel van Breukelen voor Marc Koudijs. Jelle Lucassen gaat één linie terug en speelt laatste man. Dennis Willemsen wordt vervangen door Koen Hulsman en Niek Oosterwijk met geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Mike Jansen.

KCVO blijft onmachtig in het benutten van kansen en Overwetering koestert de 0–2 voorsprong. Misschien niet helemaal conform het beeld van de wedstrijd maar wel loon naar werken en de drie punten gaan mee naar Olst.