Overwinning Brummen terecht? Ja.. 4-1 is duidelijk. Was het te voorkomen? Ook ja, want ABS liet zich verslaan door het sterke, bekende wapen van Brummen .. de spelhervatting, waaruit de thuisclub driemaal genadeloos toesloeg.

De start van de wedstrijd was in het voordeel van Brummen. Zonder grote kansen weg te geven, moest ABS achteruit. Toch kwam het in de 12de minuut op achterstand nadat Aiko Hooyman uit een corner vrij kon inkoppen (1-0). ABS herstelde zich en wist kort voor rust te scoren door een fraaie kopbal van Mark Boschloo na voorbereidend werk van Paul Roetert.

Na de rust begon ABS sterk, echter kreeg opnieuw de deksel op de neus toen Thomas Bosch een afgeslagen corner in schoot (2-1). In de 63ste minuut werd de wedstrijd beslist toen opnieuw Aiko Hooyman, opnieuw uit een corner, doel trof (3-1). ABS verzaakte vervolgens niet, maar het werkelijke geloof ontbrak. Uiteindelijk schoot Thomas Bosch in de 90e min. nog de vierde treffer op het scorebord en keerde ABS teleurgesteld en zonder punten huiswaarts.

Een opmerkelijk detail vandaag was de onderlinge ontmoeting tussen vader en zoon Van der Hoop, trainers van respectievelijk ABS en Sportclub Brummen.

vader en zoon Van der Hoop | foto: Joy van der Hoop

De vader/zoon strijd tussen Sportclub Brummen (zoon Djordi van der Hoop) en ABS (vader Hans van der Hoop) eindigde dus in 4-1 voor de zoon met het team uit Brummen. Onze collega’s van Salland Sport, het sportprogramma van streekzender Salland 1, spraken beide trainers gelijktijdig in de uitzending van afgelopen zondag. Hoe keken de trainers terug op het verloop van de wedstrijd?

Daarnaast vertelde Hans dat ABS een ploeg is dat moet strijden voor klassenbehoud. “We moeten de puntjes op de i zetten.” Djordi vertelde verder nog hoe het hem bevalt in zijn eerste klus als hoofdtrainer. Ook Rowdy van der Hoop is hoofdtrainer in dezelfde competitie, namelijk bij SV Colmschate ’33. 21 november moet vader Hans tegen zoon Rowdy voor het eerst voetballen.

Klik op onderstaande YouTube link om het gesprek terug te luisteren.