Voorwaarts behaalde in Arnhem tegen koploper MASV een verdienstelijk gelijkspel, 1-1. Het was een zwaarbevochten gelijkspel, waarbij met name Patrick ter Mate zich onderscheidde met uitstekend keeperswerk.

Rechtervleugelverdediger Nero Paais was realistisch. De late tegentreffer die leidde tot de gelijkmaker was natuurlijk zonde, maar gezien de wedstrijd was het wel terecht.

Het verhaal van deze zondag staat niet op zichzelf. Het elftal heeft na de winterstop een uitstekende reeks opgebouwd met vaak mooi voetbal. Als het echter even anders moet, dan kan het nu ook voor het resultaat gaan.

MASV is een uitstekend team en had in de eerste wedstrijd aan De Laene, Voorwaarts op een 0-6 nederlaag getrakteerd. Dit keer moest de ontwikkeling van de afgelopen maanden vertaald worden naar een goed resultaat.

Nero was daar meer dan tevreden over. Daarbij moet gezegd worden dat Voorwaarts in de eerste helft door Patrick ter Mate in de wedstrijd werd gehouden. Nero: Bij zeker drie situaties wist hij een aan zekerheid grenzend doelpunt te verhinderen. Bij rust hadden we ook met 3-0 achter kunnen staan. Voorwaarts kwam tegen de verhouding in zelfs op voorsprong in de 38ste minuut. De opmaat was een steekpass van Nick Linthorst op Kaan Aygun. Kaan legde op zijn beurt de bal af aan Marcus van Geelen, 1-0.

Na rust wist Voorwaarts prima overeind te blijven tot de 89ste minuut van de wedstrijd. MASV scoorde alsnog de verdiende gelijkmaker. Dat was zuur voor de oranje-zwarten.

Nero was na afloop trots op de teamprestatie: We konden de vaardige opponent met andere middelen bestrijden dan met verzorgd voetbal. De uitvoering van het strijdplan is een verdienste van het hele team.

De einduitslag van 1-1 betekent dat Voorwaarts nog steeds aanspraak mag maken op een verlenging van het seizoen. Daarvoor moet het nog zes puike prestaties neerzetten tegen vooral teams die strijden om lijfsbehoud. Dat maakt het er niet eenvoudiger op.

De komende week is het elftal vrij. Op zondag 16 april de eerstvolgende wedstrijd aan De Laene tegen Leones uit Beneden Leeuwen.