Als laatste Deventer deelnemer in de beker kreeg Sportclub Deventer bezoek van Go Ahead Kampen. De eerste klasser toonde zich bijzonder effectief in Deventer en knikkerde Sportclub uit de beker.

Dinsdag 22 november stond rood omcirkeld in de bekeragenda van Sportclub Deventer. Als laatste vertegenwoordiger van de Deventer clubs, kreeg het provinciegenoot Go Ahead Kampen op bezoek. Een mooi affiche tegen deze zaterdag 1e klasser.

Het spelbeeld was vrij snel zoals werd verwacht. Go Ahead Kampen had veel de bal en Sportclub Deventer werd teruggedrongen op eigen helft. Echter, daar wisten ze zich verdedigend goed te organiseren, waardoor ze maar heel weinig kansen weg wisten te geven. Go Ahead Kampen wilde het spel snel verplaatsen en daarna de bal over de verdediging neerleggen, maar de buitenspelval van Sportclub werkte vaak goed. En dan komt het moment waar je als ploeg op hoopt!

De keeper krijgt een lastige terugspeelbal te verwerken waar goed druk op werd gezet. Hij verspeelt de bal en Stef Hagen schiet vervolgens feilloos de bal over de keeper in het lege doel! Wat een mooie stand om er nóg meer een wedstrijd van te kunnen maken. Helaas is deze voorsprong maar van korte duur. Zes minuten later verdedigt Go Ahead Kampen een voorzet in hun eigen zestien en deze speler mag al combinerend door de as van het veld op keeper Kick Hulscher af. Hij rondt feilloos af. Daar waar Sportclub goed stond te verdedigen, ging dit echt te makkelijk.

Sportclub weet zich goed te herpakken en probeert vaker op de helft van de tegenstander te spelen. Daar is de verdedigende kracht van Go Ahead Kampen goed zichtbaar. Ten opzichte wat de weerstand in de competitie is, weet deze tegenstander veel makkelijker de bal te verdedigen en gebruik te maken van individuele kwaliteiten met razendsnelle omschakelingen. Ze brengen de in de laatste vijf minuten voor rust de stand naar 1-3.

Na de rust wil Sportclub er zo lang mogelijk een wedstrijd van blijven houden. Het wil ten opzichte van de start van de eerste helft meer op de helft van de tegenstander spelen. Na een goede omschakeling bij Go Ahead Kampen weten ze snel de 1-4 te maken. Hierop volgt een mindere fase waarin Sportclub niet scherp genoeg is en Go Ahead Kampen in vier minuten kan uitlopen naar 1-6. Vervolgens worden er wisselingen toegepast om te zorgen dat er verdedigend wat meer ondersteuning ingebouwd kan worden.

Maar wat een individuele kwaliteiten heeft de tegenstander van vanavond! Waar je op zaterdagmiddag nog wel eens op zoek moet naar een bal in de struiken, weten deze spelers de bal hard en strak buiten het bereik van de keeper te schieten en koppen. Stuk voor stuk onhoudbaar. Bij de stand van 1-9 wil het team ‘de 10’ absoluut voorkomen. Het probeert naar de eigen mogelijkheden te voetballen en weet via Tijn Vegelin zelfs nog een 2-9 op het bord te krijgen.

Wie alleen de uitslag ziet, ziet absoluut een krachtsverschil. Maar het is niet zo dat er ontzettend veel kansen zijn weggegeven. De tegenstander wist heel goed gebruik te maken van de mogelijkheden en deze ook zeer efficiënt te benutten. Sportclub Deventer heeft zich goed op de kaart gezet en kan tevreden terugkijken op de bekersessie van dit seizoen!