Sallandia heeft eindelijk weer eens gewonnen. In het thuisduel werd sv Broekland met 1-0 verslagen.

Het eerste kwartier verliep moeizaam en had de thuisploeg moeite om Broekland goed vast te zetten. Na het moeizame kwartier kwamen de eerste kansjes voor Sallandia, waarvan de grootste voor Marco van Meeteren. Zijn inzet werd ternauwernood gered door de doelman. Na 26 minuten dan eindelijk de 1-0: Van Meeteren trok handig twee verdedigers met zich mee waardoor de opgekomen Stan Wakkermans kon voorgeven en, wie anders dan, Ricky Wolvenne kopte binnen.

Na deze treffer kreeg Broekland ook behoorlijke kansen, maar deze werden vakkundig tegengehouden door Joris Minnes die vandaag een magneet in z’n handschoenen leek te hebben. Met veel pijn en moeite werd de rust gehaald. In de tweede helft golfde het spel op en neer en bleef slordig aan beide kanten.

Na 65 minuten een kans op 2-0, maar Molemans zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Aan de andere kant ook wat gevaarlijke momenten, maar zoals ook in de 1e helft, was Minnes een vervelende sta-in-de-weg. De moegestreden Hekkert, Molemans en Wolvenne werden vervangen door Klomp, Rutten en Huisman.

In de 80e minuut leek het zich uitbetalen, maar de knappe voorzet van Wakkermans werd over de lat geschoten door Klomp. Als laatst werd invaller Krebber gebracht. Zijn strakke vrije trappen zorgden ook voor het nodige gevaar maar leidde nog niet tot de 2-0. In blessuretijd een kopbal van Rutten, maar deze ging via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Aan de andere kant ook nog een gevaarlijke bal en ook deze ging vlak langs de paal.

Een zwaarbevochten overwinning. De afgelopen weken hebben we te weinig gekregen en vandaag misschien wel iets teveel.