Voorwaarts speelde aan de Laene een prima wedstrijd. Op een enkele speldenprik na wist het laagvlieger BVC’12 uit Beek de gehele wedstrijd onder druk te houden. Toch werd de energieke speelstijl niet beloond door een ongelukkige tegengoal in de eindfase, eindstand 1-1.

Nero Paais behoort dit seizoen, samen met tweelingbroer Diëgo en Ivo Spanjers, tot de debutanten in het elftal van trainer Berthil ter Avest. In het dagelijks leven is hij kapper bij “Dev The Barber” in Deventer. Een keer per week zit hij nog in de schoolbanken. Nero heeft een goede technisch bagage en zoekt altijd voetballende oplossingen. Nero: “Ik heb het naar mijn zin bij Voorwaarts. In het najaar had ik een basisplek die ik kwijtraakte door een enkelblessure. Het duurde langer dan ik gehoopt had om weer in de basis te komen. Gelukkig was dit deze zondag weer het geval.”

De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen Ismar Maglajlic, via een mooie actie over links, via een lage voorzet Bruce Schotman bereikte. Bruce schoot beheerst binnen; 1-0. Voorwaarts bleef daarna druk zetten op de tegenstander. Er volgde een helft met een handvol goede kansen. Het eerste kwartier kansen voor Ismar en voor Marcus van Geelen. Na 15 minuten moest ‘Man of the Match’ keeper Michiel Selhorst met zijn voet ingrijpen op een inzet van een BVC-er. Een terechte Man of the Match volgens Nero. Vooral het tweede kwartier kreeg BVC mogelijkheden bij scherpe counters.

Het laatste kwartier voor rust was Voorwaarts weer duidelijk bovenliggend met uitstekende kansen. Tot drie keer toe had, de verder prima spelende, Bruce Schotman de mogelijkheid afstand te nemen. Het zat niet mee, waarbij moet worden aangetekend dat het hobbelige veld een extra uitdaging was. Dus bleef het ondanks de mogelijkheden bij een kleine voorsprong bij rust, 1-0.

Na rust was Voorwaarts nog dominanter. De counters van BVC werden vroegtijdig onderbroken en het leek slechts een kwestie van tijd tot de bevrijdende treffer zou vallen. Ismar opende met een schot op de lat, Bruce Schotman werd even later duidelijk gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag het anders. Lars Teunissen kreeg nog een grote mogelijkheid. Zijn schot werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Het povere BVC wist in de eindfase uit een spaarzame corner toch nog tegen te scoren.

Nero zag het ook wel als een te vermijden tegengoal: “Mogelijk hadden we toch moeite de concentratie vast te houden als de tegenstander amper nog bij het doel komt. Het mag niet gebeuren, maar het gebeurde wel.”

Eindstand 1-1. Volgende week mag Voorwaarts naar Columbia in Apeldoorn.