ABS heeft vandaag uitstekende zaken gedaan. Een ijzersterke wedstrijdmentaliteit en fraai uitgespeelde doelpunten brachten WWNA de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe.

Na een onrustige start van de wedstrijd nam ABS na 15 min. het initiatief en bracht WWNA aan het wankelen. Twee ballen werden van de lijn gehaald, maar het was Jaap Prinsen die in de 25e min. de 0-1 op het scorebord schoot, na goed voorbereidend werk van Rob Treurniet. ABS bleef de bovenliggende partij. Slechts eenmaal wist WWNA het sterke verdedigingsduo Mark Boschloo /Rens Kolkman in de problemen te brengen, maar de overtuigend keepende Jelmer Welgraven redde bekwaam.

Ook na rust was ABS sterker en heerste op het middenveld. Chiel Huis in ‘t Veld, Stef Willemsen en de sterk debuterende Thijs Hovenkamp toonden hun klasse en bedienden het aanvalstrio Yannick Duteweert, Youri Meijer en Jaap Prinsen. Aanvankelijk werd een doelpunt van Yannick Duteweert tot verbazing van vriend en vijand afgekeurd, maar halverwege de tweede helft wordt het toch 0-2. Een fraaie aanval, waarbij Youri Meijer en Stef Willemsen de hoofdrol spelen, wordt vakkundig afgerond door opnieuw Jaap Prinsen.

Even lijkt het nog spannend te worden door de aansluitingstreffer van Alex Hulsebos in de 75e minuut, maar het is in de 85e minuut Martijn Stegink, die attent is na een goed schot van Chiel Huis in ‘t Veld en de eindstand (1-3) op het scorebord brengt.