Ezra Wattimena is een van de jongelingen, die dit seizoen vanuit de A-junioren de stap zette naar Voorwaarts 1. Na een wat onwennige periode met enkele invalbeurten mocht hij vandaag in de basis beginnen. Samen met Lars Teunissen vormde hij het hart van het middenveld en wist hij Voorwaarts naar een ongekend resultaat te leiden. Ezra onderscheidde zich door zijn vele balveroveringen en hij scoorde zeer fraai de vierde treffer. Het Huissense RKHVV werd uiteindelijk met 6-0 naar huis gestuurd.

Voorwaarts trad aan met een sterk gewijzigde voorhoede met twee targetspelers Ivo Spanjers en Sem Teering. De eerste helft ontstond een open duel dat halverwege opengebroken werd door Myles Krijgsman. Zijn slimme actie aan de linkerkant leidde tot een strafschop voor Voorwaarts, waar Sem Teering wel raad mee wist, 1-0. RKHVV kreeg daarna wel enkele mogelijkheden, maar de afwerking liet te wensen over. Voorwaarts kon ongeschonden de kleedkamers opzoeken. Ruststand 1-0.

Na rust was het eerst RKHVV dat kansrijk voor keeper Patrick ter Mate opdook. Het was echter aanvoerder Nino Wattimena die direct daarna het verschil maakte. Zijn pass op Ivo Spanjers was briljant, viel achter de verdediging en Ivo schoot de bal beheerst ‘één-op-één’ onder de keeper door. Even later kreeg Voorwaarts een vrije trap op 20 meter van het doel. Nino posteerde zich achter de bal en knalde een toverbal over de muur in de rechterhoek, 3-0.

Zijn debuterende neefje Ezra wilde zich niet onbetuigd laten en joeg vanaf 18 meter de bal tegen de touwen 4-0. De wedstrijd was gespeeld, maar de honger nog niet gestild. Bruce Schotman passeerde op rechts zijn directe tegenstander en bracht met zijn actie de verdediger op de doellijn ernstig in verlegenheid, waardoor de 5-0 een feit was.

De ingevallen rechtervleugelverdediger Nero Paais kwam enkele keren succesvol richting de achterlijn opstomen. In de 79ste minuut wist hij Sem Teering bij de eerste paal te bereiken, die de bal bij de eerste paal binnentikte. Was het de vorige week de overwinning van het collectief, vandaag liet het elftal zien dat het ook uitermate effectief kon zijn door nagenoeg elke mogelijkheid om te zetten in een doelpunt.

Volgende week speelt Voorwaarts bij WSV in Apeldoorn. De wedstrijd start om 14.00 uur.