Op zaterdag 9 december moest Voorwaarts om 18 uur aantreden tegen VV Bennekom. De uitslag 2-2 was voor beide teams onbevredigend. Bennekom had in de slotfase de overhand, maar Voorwaarts had de kansen om de wedstrijd al eerder in de tweede helft te beslissen.

Voorwaarts kwam wat weifelend uit de startblokken. Dat leidde al in de 8ste minuut tot een tegentreffer, 0-1. Voorwaarts leek even aangeslagen, maar onder aanvoering van een uitstekend spelende Nino Wattimena werd de wedstrijd toch meer in evenwicht getrokken. Voorwaarts zocht veelvuldig de spitsen Bruce Schotman en Marcus van Geelen. Soms met de lange bal, maar ook zeker via de lepe Nick Linthorst en de ruwe diamant Thijs Ploeg.

In de 30ste minuut werd Marcus op rechts weggestuurd en hij schoot snoeihard op de paal. De rebound was voor Bruce, 1-1. Nog geen drie minuten later had Bruce ook de 2-1 op de schoen na een pass van de solide spelende Pieter Huis in ’t Veld. Bruce strandde echter op de keeper.

Tot aan de rust hadden de bezoekers de meeste dreiging, maar inmiddels doorzag de verdedigingslinie beter het gevaar. Goed ingrijpen van Pieter voorkwam een achterstand vlak voor rust. Ruststand 1-1.

Na rust had Voorwaarts de meeste dreiging. Bruce werd door Nick Linthorst met een hakje achter het standbeen vrij voor de keeper gezet. Dit keer wist hij de bal onder de keeper door te schieten, 2-1. Bennekom ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Voorwaarts dat de uitgelezen kansen kreeg. Na 55 minuten kon Daan Verheul geheel vrij opstomen naar de keeper, maar hij koos te gehaast voor een schot dat ruim over ging.

In de 68ste minuut leek Voorwaarts de wedstrijd te beslissen. Marcus wurgde zich weer eens door de vijandelijke linie, omspeelde de keeper en hield een te kleine hoek over. Zijn schot viel tegen de paal het veld weer in. Bennekom zocht ogenblikkelijk de andere kant en deed dit doeltreffend, 2-2.

De sportieve onrechtvaardigheid droop af van dat moment, maar het elftal bleef staan. Bennekom haalde kracht uit de gelijkmaker en Voorwaarts moest het laatste kwartier alle zeilen bijzetten. Dat leidde soms tot hectische situaties voor het doel van de oranjehemden. De bezieling was groot, maar daarvoor werd wat slimheid ingeleverd. Voor het verdiende punt moest Patrick ter Mate in de laatste seconde een schier onmogelijke redding verrichten. Het bleef bij 2-2.

Opnieuw een wedstrijd aan de Laene, waarbij Voorwaarts liet zien zich niet neer te leggen bij de huidige stand op de ranglijst. Dit elftal kan de tweede helft van het seizoen het tij nog doen keren.

Het speelt aanstaande zaterdag nog de inhaalwedstrijd tegen SV Putten. Mogelijk wordt de eerste bonus daar wel binnen gehaald.