De hele eerste helft was SV Twello duidelijk de bovenliggende partij en toen was het veld nog in een redelijke conditie. Door de vele regen tijdens de tweede helft was van combineren geen sprake meer. Met lange ballen probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van de gasten gaf geen krimp.

Vanaf het begin was SV Twello meer aan de bal. Liet deze goed rond gaan en in de 6de minuut wist keeper Sjoerd Heesen met de voet een hard schot van de jeugdige, goed spelende Pim Elders maar net uit het doel te werken. Niet veel later trok Pim Elders de bal net iets te scherp voor waardoor geen van de spitsen er bij konden.

De ploeg uit Zelhem stelde hier weinig tegenover. Twello bleef meer aan de bal, maar het laatste zetje ontbrak er aan. In de 32ste minuut een prachtige pass van Jurre Spanjers op Pim Elders die op maat voorzette en daar was Job Bruntink die 0-1 scoorde. Een meer dan verdiende voorsprong.

Voor de rust hadden de spelers van Twello de score nog kunnen opvoeren. De reactie van keeper Sjoerd Heesen op het schot van Pim Elders mocht er zijn en even later had hij geluk toen het schot van Jorden Roeterd op de lat belandde. Ruststand 0-1 en dat was echt te weinig voor de gasten.

Tijdens de 2de helft werd het weer slechter en slechter. De vraag was zelfs even ‘halen we het einde van de wedstrijd?’ zo duister werd het. Maar gelukkig klaarde het aan het einde van de wedstrijd iets op, want er was geen verlichting op het hoofdveld aanwezig.

Vanaf de aftrap hanteerde de thuisploeg veelvuldig de lange bal die alle kanten opging. Maar de verdediging van SV Twello stond als een huis met in het centrum Stefan Hulsebos en Pascal Klein Velderman en aan de buitenkant Tristan Roeterd en Jurre Spanjers .Op het middenveld werkten Jan Stol, Jorden Roeterd en Ryan van der Burg als paarden.

Daar de thuisploeg meer en meer aandrong, lag er veel ruimte voor de spitsen van de gasten. Maar de bal deed alles wat zij niet wilden. Combineren kon je gewoonweg vergeten. Door Tom Bilderbeek was ZZC’20 een enkele keer gevaarlijk. Het grootste gevaar was een verdediger van Twello die bij een corner in de 83ste minuut de bal verkeerd raakte en tegen de paal schoot. De rebound belandde op de lat.

Het weinige werk dat keeper Steven Koopmans verder te doen kreeg, deed hij fantastisch. Nadat enkele keren de 0-2 net niet viel, had Maarten Lutje Beerenbroek zich onsterfelijk kunnen maken. In de 86ste minuut een prachtig schot in kansrijke positie, maar helaas net aan de verkeerde kant van de paal.

Trainer Harold Dengerink paste nog meer wissels toe. Tim Evers ging op het middenveld spelen en deed dat heel goed en voorin was Joris Maalderink goed op dreef. Zo werd na iets meer dan 90 minuten door scheidsrechter J.J. Schumer afgefloten. Compliment voor hem gezien de wel heel lastige omstandigheden.

Met drie punten in de knip terug naar Twello. Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen de Paasberg in Arnhem. Aanvang 14.30 uur.