Een kleine teleurstelling gisteren na het gelijkspel tegen Blauw Wit ’66, maar lang werd niet getreurd omdat het gevoel nog ongeslagen te zijn, de boventoon voerde.

Beide teams begonnen met de nodige wijzigingen in het elftal door blessuren en zieken. De laatste vier wedstrijden werden door Blauw Wit verloren, dus startte het team van trainer Christiaan Koop zeer behoudend en hield het slot goed op de deur. Helios begon voorzichtig en was degelijk in de opbouw, maar kon de defensie in de eerste 20 minuten geen pijn doen.

Hierna was het de doelman van Blauw Wit, Nathan Hofman, die de hoofdrol opeiste. Helios creëerde enkele zeer grote kansen. Zowel Hettinga als Bastiaan Lieftink kregen de bal na mooie combinaties aangespeeld, konden vrijstaand de hoek uitzoeken, maar keeper Hofman had de dag van zijn leven en rammelde drie keer de bal uit het doel.

Blauw Wit kreeg na een counter de kans om te scoren, maar het was hier Bolink die het vizier niet op scherp had staan. Rust 0-0.

In de tweede helft zocht uw verslaggever een droge plek op en verdween naar de kantine. Het was weer Helios wat het heft in handen nam, slingerde de bal vaak voor het doel van Hofman, maar echt gevaarlijk werd het niet. Eindstand 0-0.

Ongeslagen sinds vorige winterstop
Helios verloor in seizoen ’22-’23 de laatste wedstrijd voor de winterstop van GFC, maar bleef daarna tot nu toe in de competitie ongeslagen. Dat mogen we niet vergeten. Helios staat nu nog bovenaan, maar Enter Vooruit heeft volgende week nog een wedstrijd tegen SVVN. De verwachting is dat zij dit gaan winnen en worden daardoor de nieuwe koploper. De eerste wedstrijd na de winterstop speelt Helios uit tegen Enter Vooruit: dus nummer 1 tegen 2 of nummer 2 tegen 1..