Voorwaarts behaalde bij de Bataven in Gendt een punt; 2-2. Dat waren er volgens Nick Linthorst twee te weinig. Na rust hadden we mogelijkheden, maar het was net te weinig. Wel was het een revanche voor de zwakke vertoning van een week eerder toen Voorwaarts met weinig overtuiging speelde en thuis kansloos verloor van TVC ’28.

Nick Linthorst behoort tot een generatie voetballers die in de oogstfase van zijn carrière is aanbeland. Nick is een creatieve voetballer die naast speler van het eerste elftal ook nog eens trainer is van de JO19-1. In gesprek met Nick druipt de passie voor het spelletje ervan af.

In Gendt was het volgens Nick de eerste 25 minuten Voorwaarts dat de klok sloeg. Het dominante spel leverde twee uitstekende kansen op, maar helaas werden de kansen niet verzilverd. Dus kwam een voetbalwet in werking en viel in de omschakeling wel de goal voor de Bataven, 0-1. Nick: ‘gelukkig scoorden we direct de gelijkmaker via een aanval over meerdere schijven, waarbij in de eindfase Ivo Spanjers met een steekpass Bruce Schotman wist te bereiken, 1-1. Voorwaarts hield voor rust het initiatief. Toch moest het door onnodig balverlies opnieuw een tegentreffer incasseren, 2-1.

De Bataven was echter zo vriendelijk om in dezelfde minuut een onnodige fout te maken en dat stelde Bruce in staat nog voor rust de tweede van de middag te maken, 2-2. Ruststand 2-2. Na rust begon Voorwaarts opnieuw sterk en wist twee opgelegde kansen niet te verzilveren. Nick: ‘Het werd daarna een vechtwedstrijd. De laatste gelegenheid was vlak voor tijd, waarbij de assistent-scheidsrechter voor buitenspel vlagde. Het leek reglementair, en het zou meer dan verdiend zijn geweest.’ Het mocht niet zo zijn.

En die andere passie JO-19? De eerste seizoenshelft was wat wennen. Enkele nieuwe spelers, met veel talent sloten aan, maar de resultaten waren ondermaats. Waar we de eerste seizoenshelft nog wat ongelukkig waren lijkt het nu de tweede seizoenshelft wel goed te vallen. Door duidelijke afspraken aan de voorkant, en veel creativiteit van de jongens zelf in het veld zijn we tot nu toe alle wedstrijden aan het winnen.

We maken heel veel goals maar krijgen er net wat te veel tegen. Dit is natuurlijk ook door onze speelstijl die vrij aanvallend is. Nick: ‘De jongens krijgen aan de bal alle vrijheid om te doen wat ze willen mits dit geen kermisvoetbal wordt. Het knappe van dit elftal is dat er vijf spelers zijn die een goal kunnen maken en die zijn zo gretig dat als ze voor staan de score uit willen breiden. Dus het spel is attractief en leuk om naar te kijken. Vooral in de discipline zijn we gegroeid. Afspraken worden beter nagekomen.’

En eigenlijk is de spelstijl van zijn JO19, een reflectie van zijn eigen spelstijl in Voorwaarts 1. Frivool en creatief in balbezit, wat soms ten koste gaat van zijn verdedigende taak. Deze spelopvatting betekent in ieder geval dat er op zaterdag bij JO19 en op zondag bij het eerste elftal wat te genieten valt.  Aankomende zaterdag komt FC Zutphen JO19 op bezoek aan de Laene en zondag komt subtopper FC Winterswijk 1 op bezoek in Twello. Een pittige tegenstander waar het elftal de handen vol aan zal hebben. Maar wie weet met veel creativiteit en een vleugje discipline!