Voorwaarts heeft goede zaken gedaan in Gendt, want het won van het ambitieuze De Bataven met 0-1.

Voorwaarts was in de eerste wedstrijd van dit seizoen thuis nog kansloos, maar toonde met deze zege aan een prima ontwikkeling doorgemaakt te hebben. Lars Teunissen is met zijn 24 jaar een van de sterkhouders in het elftal van Berthil ter Avest. Het winnen van duels en de vrije man vinden was het credo. Daarvoor moest het veel energie in de wedstrijd leggen. Dat was voor Lars en zijn mannen vandaag voldoende om de overwinning over de streep te trekken.

Lars: ‘Het was een vechtwedstrijd op een heel moeilijk bespeelbaar veld. Het balbezit was fifty, fifty.’ Het was een wedstrijd van twee verschillende spelopvattingen. De Bataven hanteerde overwegend de lange bal. Voorwaarts daarentegen zette daar verzorgd voetbal tegenover en kon daarmee de aanvallen van de tegenstander onschadelijk maken en sporadisch kansen creëren. Het leidde voor Voorwaarts na een kwartier tot een goal van Bruce Schotman, na een fraaie bal van Nick Linthorst, maar helaas stond Nick net in buitenspelpositie. Het overige deel van de eerste helft speelde Voorwaarts degelijk en gaf geen kansen weg. Ruststand 0-0.

Na rust was het aan Voorwaartszijde opbouwend wat minder. Bataven claimde direct na rust een penalty. De scheidsrechter zag het anders. Voorwaarts moest voor elke centimeter terreinwinst in gevecht. Daarbij wist het in het eerste kwartier twee keer te ontsnappen. Bij de eerste liet Kaan Aygun de mogelijkheid liggen, hij miste voor open doel. Bij de tweede was het wel raak, want in de 66ste minuut opende Cengizhan Genc de score door een splijtende pass van man of the match Pim Havekes af te ronden, 0-1.

Daarna was het volgens Lars voornamelijk overleven en dat deed het uitstekend door als collectief met de invallers Nero Paais, Koen de Hullu en Dani Hasic de pot dicht te houden. De Bataven werd nog één keer gevaarlijk, maar de oranje zwarte mannen uit Gendt konden voor het overige niet echt een vuist maken. Lars: ‘Al met al een knappe zege op een oerdegelijke ploeg. Het laat zien dat we ons positief ontwikkeld hebben tegen opnieuw een hoogvlieger. Waar je voor de winterstop nog met 4-1 en 1-3 van Winterswijk en De Bataven hebt verloren, win je in de tweede seizoenshelft beide wedstrijden.’

Volgende week mag Voorwaarts weer zijn kunsten vertonen aan het thuispubliek, als Berghem Sport naar Twello komt.