SV Epse speelde vandaag een verre uitwedstrijd bij Batavia’90 uit Lelystad. Een opgelopen achterstand voor rust werd in het laatste kwartier van de wedstrijd omgebogen naar een 1-3 voorsprong.

In de eerste helft een feller Batavia. SV Epse verloor te veel duels en kreeg maar geen grip op het duel. Halverwege de eerste helft kwam Batavia, niet onverdiend, op een 1-0 voorsprong. Een lange diepe bal verraste de Epse verdediging. De rappe aanvaller van Batavia prikte de bal simpel langs Epse doelman Bryan Eijsvogel.

Naarmate de eerste helft vordert komt Epse wat beter in haar spel maar verzuimt de kansen te benutten. Koen Klosters schiet een vrije trap op de lat en Silas Muiderman plaatst de bal tegen de paal nadat hij één op één voor de doelman Bewar Harbi van Batavia opduikt.

In de tweede helft biedt Batavia aanvankelijk weer goed partij. De ploeg uit Lelystad verzuimt na een uur op 2-0 te komen. Epse doelman Eijsvogel brengt redding wanneer een aanvaller een vrije doortocht heeft. Na 75 minuten kantelt de wedstrijd volledig wanneer Almir Fizovic op de rand van de zestienmeter wordt gevloerd. De toegekende vrije trap wordt door Silas Muiderman geplaatst binnen geschoten (de doelman laat zich verrassen door de inlopende Fizovic, die de bal niet aanraakt).

Batavia is het vanaf dat moment helemaal kwijt. Epse voert de druk op en komt enkele minuten later al op voorsprong. In een scrimmage voor het doel legt Max ten Wolde de bal terug op Almir Fizovic die de bal tegen de touwen jaagt (1-2). Een aantal minuten later heeft Epse de buit binnen. Op de linkerflank kan Max ten Wolde de bal net binnenhouden en terugleggen op invaller Stan van Brussel, die de bevrijdende derde treffer op het scorebord brengt.

De Batavia-spelers hebben het, na deze treffer, onderling (ook met spelers op de bank) aan de stok, waarbij ook ziektes in de mond worden genomen. Scheidsrechter Jongman is hier, zeer terecht, niet van gediend en toont een speler van Batavia de rode kaart. SV Epse verzuimt hierna verder afstand te nemen. Fizovic schiet prachtig op de paal en Stan van Brussel maakt nog bijna zijn tweede treffer.

In de laatste minuten van de wedstrijd ligt het spel, door opstootjes, meer stil als dat de bal rolt. De scheidsrechter geeft Batavia nog een gele kaart en besluit geen extra tijd bij te tellen.

SV Epse boekt de 4e overwinning op rij en kan komend weekend de 2e periode winnen. SV Epse moet dan zelf in een thuiswedstrijd winnen van Wesepe en hopen op puntverlies van Voorst tegen Wissel.