Een piepjong CCW’16 heeft tegen alle verwachtingen in toch een vrij ruime overwinning behaald in en tegen het overigens vrij laag genoteerde Wissel.

Door een drietal vakantiegangers en zeker evenzoveel blessures trad CCW vanmiddag aan met een elftal van welgeteld gemiddeld 19,6 jaar. Het was en werd de wedstrijd van een drietal debutanten waarvan met name de 16-jarige Freek Velthorst en de 17-jarige Tim Bakker het meest opvielen.

Al in de derde minuut kwam de ploeg op voorsprong toen Laurens van de Werf een vrije trap van Tijn de Haan in de rebound hard binnenschoot, 0-1. Hierna ontstond een toch wel wat rommelige wedstrijd en in alle ijver was met name gemakzucht de grootste vijand van de ploeg vanmiddag. Deze gemakzucht brak de ploeg na z’n kwartier voetballen bijna op toen Wissel een eigenlijk niet te missen kans niet wist te verzilveren.

Vlak voor de rust kreeg CCW de kans op de voorsprong te verdubbelen nadat Noud Lagerweij binnen het strafschopgebied werd neergelegd en Isaac Kuipers met dit buitenkansje wel raad wist, 0-2. Dit werd tevens de ruststand.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als voor de rust: veel balbezit voor CCW, maar het richtte er aanvankelijk weinig mee uit. In de 60ste minuut was het echter toch weer raak. Ruben de Haan maakte dankbaar gebruik van het elkaar in de weg lopen van twee spelers van Wissel, omspeelde goed de doelman en dat betekende 0-3.

Twintig minuten voor tijd was het weer Isaac Kuipers die aan het eind stond van een goede aanval en de 0-4 binnen kon schuiven. Vijf minuten later was het weer dezelfde Isaac Kuipers die met een goede kopbal zijn 3e en CCW’s 5e binnenkopte, 0-4. Het laatste kwartier was het ook nog Job Berends die zijn debuut mocht maken van trainer Bart Vos. Al met al tevreden gezichten na een goede overwinning.

Volgende week komt koploper Davo op bezoek, dat vanmiddag heel verrassend thuis onderuit ging tegen Emst. CCW is de koploper nu weer op 1 punt genaderd en in het kielzog doet ook Voorst nog mee, de tegenstander van weer een week later. Spannende weken dus voor CCW de komende wedstrijden.