Voorwaarts begon de eerste wedstrijd na de winterstop met een 1-3 nederlaag tegen koploper Bemmel. Desondanks was centrale verdediger Pim Havekes tevreden over het vertoonde spel.

Voorwaarts begon dan ook prima aan de wedstrijd. Ondanks dat Bemmel hoog druk zette en Voorwaarts door die druk best wel eens slordig werd, beet het toch goed van zich af. Bemmel hanteerde met name de lange bal om zo druk te zetten op de laatste linie en de oranje hemden probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden. Beide kanten kwamen niet verder dan een aantal mogelijkheden.

In de 36ste minuut maakte Nick Linthorst de 1-0 door een perfect uitgevoerde corner. Vanaf 16 meter kon hij knap uithalen, 1-0. Pim: “Het resterende deel van de eerste helft konden we verdedigend vrij eenvoudig stand houden, maar waren we in balbezit erg slordig. Ruststand 1-0.”

De 2de helft hetzelfde verhaal als voor rust. Beide teams legden het eerste kwartier veel energie in de wedstrijd, maar het leidde niet tot grote kansen. Daarna volgde een beslissende fase. Pim: “In de 60ste minuut waren wij niet alert bij een snel genomen vrije trap en de aanvaller van Bemmel kon de bal bij de 2de paal inlopen. Vanaf dat moment was Voorwaarts het even kwijt en volgde de 1-2 in de 63ste minuut en een penalty in de 68ste minuut, 1-3.”

Na de 1-3 kreeg de thuisploeg weer iets meer het initiatief en had Ivo Spanjers nog de mogelijkheid de aansluitingstreffer te maken, helaas viel die niet. Pim: “Al met al denk ik dat we voetballend niet heel veel minder waren dan Bemmel maar waren we op een aantal momenten niet alert genoeg en daardoor hebben we de wedstrijd in een kleine 10 minuten weggegeven.”

BronCorrespondent S.V. Voorwaarts
Vorig artikelSallandia strikt Slinkman en Rutten
Volgend artikel#HanzeCup, we mogen weer!