SV Epse heeft gistermiddag zijn eerste bekerwedstrijd met 2-1 verloren. Op het zonnige sportpark in Apeldoorn stapte SV Orderbos na 90 minuten als winnaar van het veld.

In de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd. Orderbos kreeg zijn kansen maar Epser doelman John Moret voorkwam een Apeldoornse treffer met enkele fraaie reddingen. Ook Epse verscheen een aantal maal gevaarlijk voor het doel. Lars Otten, Almir Fizovic en Rida Ammi verzuimden af te werken in kansrijke positie. De grootste kans was voor Epsenaar Bram Wiltink. De ijverige middenvelder kon plotseling alleen kon doorlopen op het doel van Orderbos na een fraaie hakbal van Fizovic. Wiltink wachtte echter te lang waardoor deze enorme kans verloren ging.

In tweede helft een gelijk beeld. Beide ploegen kregen kansen op de openingstreffer. Na 55 minuten kon de Apeldoornse aanhang juichen. Een misverstand in de Epser achterhoede werd genadeloos afgestraft door een aanvaller van Orderbos 1-0. Nadat Epse een aantal kansen had laten liggen kreeg ook Fizovic een kans in de schoot geworpen. De doelman van Orderbos raakte de bal compleet verkeerd toen hij deze wilde wegtrappen. Fizovic kreeg de bal toegespeeld op 25 meter van het doel, bedacht zich niet en haalde ineens uit. De bal verdween over de keeper en in het doel!  Na 75 minuten kon de aanhang uit Epse opnieuw juichen. Lars Otten kopte een voorzet binnen in de verre hoek. Daar waar iedereen dacht dat Epse op voorsprong kwam besliste “gepensioneerde” scheidsrechter Modderkolk anders. Hij had vanaf de middenlijn als enige buitenspel waargenomen. Het leverde louter verbazende gezichten op. Vanaf dat moment ontstond er een ander spel, nml “Wie het hardst roept krijgt gelijk”. Dat leverde vooral aan de zijlijn lachwekkende momenten op.

O ja, Orderbos schreeuwde in de eindfase nog een keer het hardst. Eindstand 2-1.

Komende zondag speelt Epse tegen Dierense Boys. Voor eigen publiek wordt er om 14.00 uur afgetrapt.

Viaclubcorrespondent SV Epse
Vorig artikelNieuwkomer Paais nieuwsgierig met Voorwaarts
Volgend artikelOverwetering wint van Sallandia voor de beker