Soms heb je van die wedstrijden waarbij je blij bent gelijk te spelen. Toen de ploeg uit Twello pal na de rust met 2-0 achter kwam, leek een gelijkspel al een knappe prestatie. Een wereldgoal van Tim Evers rond de 80ste minuut zette de gasten op voorsprong. Verdiend? Soms dwing je dat af, maar een gelijkspel was deze middag misschien eerlijker geweest.

De wedstrijd begon goed voor SV Twello. Al in de 3de minuut zette Rusambo Rajabu op maat voor en Max Smaal scoorde 0-1. Helaas werd dit doelpunt op advies van de grensrechter van de thuisclub wegens buitenspel afgekeurd. Menigeen zette hierbij een groot uitroepteken!!!! Even deed Sportclub Deventer door Milion Tsegay Haile wat terug, echter zijn inzet was te zacht. Hetzelfde kan gezegd worden van de inzet van Tristan Roeterd in de 10de minuut aan de andere kant. De spelers van Twello waren zeker de eerste 20 minuten wel meer in balbezit, maar deden er te weinig mee. Vooral op het middenveld was het te afwachtend.

In de 22ste minuut lokte Elvis Selimovic heel handig rand 16 meterlijn een vrije trap uit, maar deze leverde niets op. Hoog over. Het spel van de Twellonaren werd nog stroperiger, terwijl de thuisploeg steeds meer in de wedstrijd groeide. In de 35ste minuut had Murat Ozdeman de kans om de score te openen. Steeds dreigender werden de gastheren. In de 36ste minuut een knappe actie van Elvis Selimovic, maar keeper Steven Koopmans redde heel bekwaam. De thuisploeg kreeg corner na corner, maar er werd snel uitverdedigd en Max Smaal dacht 0-1 te scoren. De reactie van keeper Nelson Lammertink mocht er zijn.

In de blessuretijd van de eerste helft gebeurde er nog veel. De verdediging van SV Twello werkte bij een hoekschop de bal niet weg en Murat Ozdeman schoot strak de 1-0 binnen. Rust? Nee zeker niet. Vanaf de aftrap dacht Masora Oraile 1-1 te scoren. Via de binnenkant van de paal rolde de bal weer het veld in en onmiddellijk floot de prima leidende scheidsrechter D. Schoemaker af.

Ruststand 1-0. Misschien was hier een gelijke stand juister geweest.

Na de rust was het al snel 2-0 voor de thuisploeg. Roan Koekkoek maakte de 2-0. Onmiddellijk deed Twello wat terug: Rusambo Rajabu dacht te scoren, maar vond de keeper van de thuisploeg op zijn weg. De terugspringende bal was een prooi voor Masora Oraile die 2-1 scoorde. Niet veel later had Stijn Vegelin zomaar 3-1 kunnen scoren, maar hij schoot ver naast. Steeds meer kreeg keeper Steven Koopmans te doen en steeds kwam hij als winnaar tevoorschijn. In de 68ste minuut een actie van de ingevallen Job Bruntink op rechts. Dreigen, dreigen en dreigen. Schot op het doel en een verdediger raakte de bal iets aan en de 2-2 kwam op het scorebord. Nu kon de wedstrijd alle kanten op. Murat Ozdeman schoot van dichtbij naast en aan de andere kant een vlammend schot van Tim Evers. Wat een reactie van keeper Nelson Lammertink.

Nu wilde de thuisclub toch weer voor komen, echter schoten van Seb Moody, Milion Tsegay en Roan Koekkoek gingen in kansrijke positie voorlangs. Op dat moment mocht SV Twello echt tevreden zijn met nog steeds een 2-2 stand. In de 82ste minuut een schitterende breedtepass van Rusambo Rajabu op Tim Evers. Van zeker 20 meter knalde hij de bal fantastisch in de bovenhoek en 2-3 kwam op het scorebord te staan. Nog eenmaal zette de thuisclub aan. Kreeg hoekschop na hoekschop, maar de bal wilde er niet in. Met kunst en vliegwerk bleef de verdediging van Twello o.l.v. Pascal Klein Velderman op de been. Het slotakkoord was voor SV Twello. Tim Evers zag keeper Nelson Lammertink ver voor zijn doel staan. Hij schoot de bal heel subtiel over hem heen, maar ook net over het doel.

Eindstand 2-3. Daar kan de ploeg uit Twello meer dan tevreden over zijn. Volgende week thuis tegen EGVV uit Gelselaar. Aanvang 14.00 uur.