Was de ruststand met 0 – 0 gelijk, ook de eindstand leek met 1-1 op een gelijkspel uit te draaien. Maar met een goede conditie en een flink portie doorzettingsvermogen werd er pal voor en na de 90ste minuut gescoord. Zo werden de 3 punten meegenomen naar Twello en dat was eigenlijk volkomen verdiend.

Vanaf het beginsignaal lag het initiatief bij de ploeg uit Twello. Al in de 2de minuut kon Rusambo Rajabu 0-1 scoren, maar keeper Milan Hulleman tikte de bal corner. Binnen het kwartier waren er mogelijkheden voor Tim Evers en Job Bruntink, maar zij zagen hun schoten rakelings naast gaan. Jammer dat Rusambo Rajabu op het kunstgras geblesseerd raakte maar werd goed vervangen door Nicky Eekhuis.

De ene aanval na de andere rolde op het doel van de thuisclub af. Keeper Milan Hulleman redde knap in de 20ste minuut op een inzet van Job Bruntink. Klarenbeek stelde hier het eerste half uur weinig tegen over. Doordat SV Twello vroeg stoorde, hanteerde de thuisclub meestal de lange bal en daar wist de verdediging van de gasten wel raad mee.

In de 38ste minuut mocht Wouter van der Gouw een vrije trap nemen. Ook die bezorgde keeper Jay Koster geen hoofdpijn. Dat was wel het geval 4 minuten later toen de bal de bovenkant van de lat schampte na wederom een vrije trap. Verder bleef het rustig voor het doel van s v Twello.

Toch nog scoren voor de rust? Nicky Eekhuis ging alleen op de Klarenbeekse doelman af. In plaats van de bal even breed te leggen, schoot hij zelf tegen de uitkomende keeper Milan Hulleman op. Ruststand 0-0 en daar kon de ploeg uit Twello echt niet tevreden mee zijn.

Na de rust startte SV Twello goed. Edward Achtereekte gaf een mooie pass op Job Bruntink en eindelijk stond de 0-1 op het scorebord. Nu deed Klarenbeek wat terug. Leon Brouwer kreeg onverwacht een kans, maar keeper Jay Koster stond goed. Nu was het wachten op meer doelpunten. Maar ze kwamen niet.

Tim Evers, Job Bruntink en Nicky Eekhuis kregen volop kansen, maar daar bleef het bij. Dan weet je wat er kan gebeuren wanneer je zelf niet scoort. In de 80ste minuut maakte Kevin Kleverwal met een kopbal gelijk (1-1). Nu wilde de thuisclub nog meer. Maar dat gaf SV Twello ruimte. In de 82ste minuut schoot Nicky Eekhuis recht in de handen van keeper Milan Hulleman en even later tikte hij een strak schot van Jurre Spanjers onder uit de hoek.

In de 89ste minuut zette Max Smaal goed door. Verwarring in de verdediging van Klarenbeek en Jurre Spanjers schoot knap de 1-2 binnen. Door alle wisselingen werd er een paar minuten bijgeteld. Job Bruntink snelde op links iedereen voorbij en werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. Strafschop. Geen discussie mogelijk. Max Smaal weet hier wel raad mee: 1-3.

Een meer dan verdiende overwinning voor SV Twello, maar in het vervolg mag het scoren best iets eerder gebeuren.

Volgende week thuis tegen IJsselstreek, aanvang 14.00 uur.