SV Epse pakte afgelopen zondag, dik verdiend, de eerste drie punten van het seizoen. In Vilsteren werd met 1-2 gewonnen.

SV Epse was op voorhand gewaarschuwd voor Vilsteren, dat afgelopen week in de beker 4e klasser SV Raalte met 3-0 naar huis stuurde. Dat moest koste wat het kost voorkomen worden. Drie kwartier heen rijden is prima, maar zonder punten weer terug naar Epse was géén optie!

In de eerste helft een veel beter Epse dat in de eerste minuut direct kansrijk in positie kwam. Lars Otten mikte echter te hoog. Even later verzuimde ook Almir Fizovic Epse op voorsprong te schieten. Na ruim een kwartier was het aan de andere kant wel raak. Rowi Hollegien kopte raak uit een corner en bracht Vilsteren tegen de verhouding in op voorsprong. Epse domineerde de gehele eerste helft en vergat zichzelf daarvoor te belonen. Uitblinker Silas Muiderman, Rob de Haan en Fizovic konden de Vilster doelman niet passeren. Ruststand 1-0.

Herman Harleman gaf zijn ploeg mee om de 2e helft Vilsteren direct vast te zetten. Deze tactische ingreep bleek van waarde. Vilsteren kon alleen nog de lange bal hanteren en kwam aanvankelijk niet meer van eigen helft. Epse pakte Vilsteren “bij de strot” en het wachten was op de gelijkmaker en die liet niet lang op zich wachten. In de 53e minuut speelde Slias Muiderman zich vrij buiten de 16 en met een strakke lage schuiver verschalkte hij eindelijk de goede doelman van Vilsteren. De 1-1 zorgde voor nog meer dadendrang naar voren. Het spel werd er echter niet beter op. Vilsteren meldde zich rond de 70e minuut 2e maal zeer gevaarlijk voor het Epser doel. De zeer goed keepende Moret moest eerst katachtig redden en even later kopte de Haan een bal van de lijn.

Epse had inmiddels 3x gewisseld. Target man Joran Menkveld werd gebracht en werd de gevierde man. In de 85e minuut bediende Muiderman hem op maat. Menkveld liet de Vilster doelman voor de 2e keer kansloos. Een bevrijdende en zéér verdiende treffer. Na dit doelpunt verzuimde Epse de score verder op te voeren. Daar kreeg het alle tijd voor omdat de scheidsrechter het nodig vond ruim 8 minuten extra tijd toe te kennen in een uiterst sportieve wedstrijd.

Na de wedstrijd een ontlading bij het Epser vlaggenschip. Hard werken is beloond! Volgende week zondag komt V en L op bezoek in Epse. Aanvang 14.00 uur.