Verrassend was de opstelling van SV Twello deze middag zeker te noemen. Trainer Harold Dengerink liet veel spelers die dit jaar op de bank begonnen nu in de basis starten. Mede hierdoor liet de organisatie in het begin veel te wensen over.

Al in de 10de minuut greep de verdediging niet in. De organisatie was ver te zoeken en Jorn Braakhekke scoorde heel simpel 1-0. De spelers van SV Twello wilden wel, maar het ging allemaal te slap. Ze vielen wel aan, maar vergaten zo simpel de restverdediging dat Eefde heerlijk de ruimte kreeg om daar van te profiteren.

In de 25ste minuut een counter van de thuisclub en Bram Botzel verraste de weifelende Steven Koopmans (2-0). Nu bij de les? Nee echt niet. Te ver van de tegenstander dekken, geen duel aangaan met de wil om te winnen. In de 35ste minuut een herhaling van zetten. Te veel mensen voor de bal en weer via een counter 3-0 door Jorn Braakhekke.

Trainer Harold Dengerink liet een aantal spelers warm lopen om iets te veranderen. Dat deed Max Smaal in de 37ste minuut. Uit een prachtige pass van Jorden Roeterd scoorde hij 3-1. Jammer was het dat even later een schot van Sam van Eck door verdediger uit het doel werd gehaald.

Ruststand 3-1 en dat had Twello volledig aan zichzelf te wijten.

De 2de helft was net begonnen of de scheidsrechter legde de bal zo maar op de stip, Verrassend? Ja zeker. Menigeen dacht aan een vrije trap voor SV Twello. Maar gerechtigheid bestaat soms ook nog: keeper Steven Koopmans ranselde de bal van de aanvoerder van de thuisploeg onder uit de hoek. Hier putte Twello moed uit! In de 55ste minuut passeerde Jan Stol 2 tegenstanders en liet een kanonskogel rand 16 meter los die boven in de hoek verdween 3-2.

Nu kwam er meer en meer druk van de gasten. In de 60ste minuut schoot Nicky Eekhuis van heel dichtbij tegen keeper Quinn Remmelink op. Even later maakte hij dit foutje goed door 3-3 te scoren na een prachtige pass van Tristan Roeterd. Daarna nog een kans voor de thuisclub, maar Bram Botzel schoot hoog over. Ook de gasten kregen nog een aantal kansen. Masora Oraile schoot over de uitkomende keeper Qiunn Remmelink en de lat. In de laatste minuten schoten de verdedigers van Eefde hun keeper nog twee keer te hulp op de doellijn.

Zo eindigde de wedstrijd enigszins verrassend in een gelijkspel. Soms ben je daar tevreden mee en soms niet. Er waren genoeg leermomenten richting de volgende wedstrijd.

Zaterdag a.s. speelt SV Twello in de 2de ronde van de promotie/nacompetitie thuis . Aanvang 14.00 uur. De tegenstander wordt WAVV uit Wageningen of AVW ’66 uit Westervoort. Dit hangt van hun onderling duel aankomende dinsdag af.