Deze middag heeft de ploeg uit Twello laten zien wat je met inzet, motivatie en wilskracht kunt bereiken. Het hoger geplaatste de Paasberg uit Arnhem kwam niet verder dan 1-1 en misschien had er voor de thuisclub wel meer ingezeten, maar teveel kansen werden niet benut.

Vanaf het begin leunden de gasten achterover om ruimte te scheppen voor hun snelle spitsen. In de 3de minuut kwam Jesse ter Beek iets te kort om te scoren. De thuisclub zag bij een corner een kopbal van Stefan Hulsebos door een verdediger de Paasberg van de lijn gehaald worden.

De minuten daarna golfde het spel op en neer. In de 19de minuut verwerkte keeper Steven Koopmans een bal niet helemaal goed en Jesse ter Beek scoorde 0-1. Ging SV Twello bij de pakken neerzitten? Integendeel. Veel druk naar voren en uit een voorzet van Masora Oraile scoorde Job Bruntink knap de gelijkmaker 1-1.

Daarna veel corners voor de thuisclub, maar steeds was het net niet. Een kopbal van Pascal Klein Velderman ging rakelings naast en van wel heel dichtbij schoot Stefan Hulsebos hoog over. In de 29ste minuut een subliem passje van Job Bruntink op Maarten Lutje Beerenbroek. Hij koos knap de verre hoek uit, maar de reactie van keeper Jesper Klarenbeek was katachtig.

Pal voor de rust schoot Levi Weijman heel knap binnen, maar nu toonde keeper Steven Koopmans zijn klasse. Misschien had op slag van rust Pim Elders kunnen scoren maar ook nu was keeper Jesper Klarenbeek de winnaar.

Ruststand 1-1. Misschien had Twello recht gehad op iets meer.

Het eerste kwartier na de rust viel er weinig te beleven en waren er geen echte kansen. Wel in de 67ste minuut. Een verdediger van de Paasberg sloeg de bal binnen de 16 meter weg. Helaas beoordeelde scheidsrechter Rob Broekhuis uit Apeldoorn anders. Geen strafschop!

Rowan van Zanten testte even later de kwaliteiten van keeper Steven Koopmans. Het spel golfde op en neer. In de 75ste minuut was er een mooie voorzet van Tristan Roeterd op Tim Evers die van dichtbij naar boven kopte i.p.v. naar beneden. Zo tikten de minuten weg en slaagde de thuisploeg er niet in het winnende doelpunt te scoren. Nicky Eekhuis had hier wel de mogelijkheden voor.

Volgende week is SV Twello vrij. Op 4 mei de uitwedstrijd tegen Brummen. Aanvang 15.00 uur.