Thuis werd er nog met 5-3 van gewonnen, twee voetballende ploegen in een wedstrijd die toen alle kanten op kon. Helios bleef stabiel in deze competitie, maar Losser bleek veel wisselvalliger. Haalde goede resultaten tegen de bovenste helft, maar verloor van de laagvliegers.

Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, creëerden enkele kleine kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Losser opende de score in de 33ste minuut. De meeverdedigende Dennis Hettinga verloor de bal vlak voor zijn eigen 16 metergebied: de bal ging snel naar Ruben Bonte die doelman Sven Kreukniet kansloos liet 1-0.

Helios ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker maar de inzet van Jarmo van ’t Hof en Sander Krijns werden door de keeper van Losser uit het doel geranseld. Rust 1-0.

Direct na rust was Helios aan zet en de druk op het doel van Losser nam toe. Vooral via de rechterkant met Sercan Kinaci en Ijen Bruinsma in de hoofdrol. In de 53ste minuut was het raak: een mooie voorzet van rechts bereikte Sander Krijns die vrij kon inschieten 1-1.

Na een kwartier werd de druk minder en was het Losser die de druk opvoerde. De paal en een prachtige redding van Sven Kreukniet moesten er aan te pas komen om de gelijke stand op het scorebord te houden. Even later was het Sander Krijns die vanuit een corner strak in kon koppen, maar zijn inzet was ook een prooi voor de keeper.

Losser probeerde de winst te pakken, wat zeker was nodig om mee te blijven doen in een plek voor de nacompetitie. Helios ging in de laatste minuten ook nog voor de winst en het had een kampioenschap opgeleverd omdat Enter Vooruit verloor, maar het bleef vandaag, en terecht, bij dit ene punt.

Helios staat 11 punten los van Enter en 12 van Hellendoorn. Beide spelen op 4 mei, Helios niet: zij moet na 4 mei nog drie wedstrijden spelen. Helios heeft een veel beter doelgemiddelde, staat op +42, Enter Vooruit op + 11 en Hellendoorn op + 8. Kortom we zijn er bijna, maar nog niet.