Na een matige eerste helft heeft SV Twello in de tweede helft duidelijk afstand genomen van Winterswijk. Slecht tweemaal wisten de gasten te scoren. Het aantal kansen was een veelvoud daarvan. Bij vlagen zagen we het goede veldspel terugkomen. Dat biedt hoop voor de komende weken.

De eerste 10 minuten waren voorbij en er viel eigenlijk niets te noteren. In de 13de minuut werd een kopbal van Nicky Eekhuis van de doellijn weggehaald en weer viel er ruim 10 minuten weinig tot niets te noteren. Na en klein half uur spelen werd er te laconiek door een verdediger van SV Twello uitverdedigd en spits Jop Nijman van Winterswijk schoot in kansrijke positie naast. Waren de spelers van SV Twello nu beter bij de les? Het leek er niet op. Weer kon de spits van de thuisploeg uithalen maar keeper Steven Koopmans redde heel knap. Pal voor de rust kwam SV Twello op voorsprong maar het doelpunt vond geen genade in de ogen van de goed leidende scheidsrechter P.Blaak.

Ruststand 0-0. Beide ploegen hadden ook niet meer verdiend.

De eerste mogelijkheid in de 2de helft was voor de thuisploeg. In de 49ste minuut schoot Sietze van der Vinne hard onderin de hoek, maar daar wist keeper Steven Koopmans wel raad mee. Even later een snelle aanval van SV Twello. Nadat aanvankelijk leek dat deze voorbij was trok Max Smaal de bal nogmaals voor en Tristan Roeterd maakte 0-1. Even later trof dezelfde speler de lat . Daarna de momenten voor Rusambo Rajabu. Deze normaal trefzekere spits liet maar liefst 4 kansen liggen. De bal ging er gewoonweg niet in. De ploeg uit Winterswijk loerde op de counter. Jop Nijman kreeg nog een kansje maar kopte recht in de handen van de goed keepende Steven Koopmans. Pas in de 85ste minuut wisten de gasten de score te verhogen. Van ruim 20 meter gaf Tim Evers een prachtige lob over keeper Max Buil die het nakijken had.  Ook daarna nog mogelijkheden genoeg om meer te scoren maar daar werd geen gebruik van gemaakt.

Met een 0-2 overwinning kon de reis terug naar Twello gemaakt worden en dan is het altijd prettig drie punten mee te nemen.

Volgende week weer een uitwedstrijd maar nu iets dichterbij. Om 14.30 uur in Deventer tegen Kon.UD.