Twello heeft een verdiende nederlaag geleden tegen Cuijk, waarbij gezegd moet worden dat Twello een goede partij voetbal heeft laten zien. Het is dan ook jammer te constateren dat beide doelpunten voor de thuisclub tot stand kwamen door twee persoonlijke fouten van een middenvelder.

De eerste 10 minuten ging de strijd gelijk op, met de thuisclub meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Spits Jordie van der Laan kopte na 20 minuten spelen hoog over en dat was pas de eerste mogelijkheid voor JVC Cuijk. Even later pakte keeper Steven Koopmans een verdwaalde voorzet knap net onder de lat vandaan. De gasten kropen meer en meer uit hun schulp en zo zag Jurre Spanjers zijn schot net over zeilen.

De grootste mogelijkheid kreeg SV Twello in de 33ste minuut. Bij een corner kwam Stefan Hulsebos een teenlengte te kort. Iedereen zag de klok naar de 45 minuten gaan en menigeen dacht met een gelijke stand te gaan rusten. Helaas werd toen wel heel simpel balverlies geleden op het middenveld. De ruimte lag toen open en werd het toch nog 1-0 door Jordie van der Laan.

Na de rust begon SV Twello goed. Ging op jacht naar de gelijkmaker, maar leed weer onnodig balverlies op het middenveld. Snel werd spits Jordie van der Laan in stelling gebracht. Vanaf rand 16 meter volgde een prachtig en onhoudbaar schot: 2-0. Nu moest Twello door dit voorval wel even slikken. Met nieuwe krachten werd geprobeerd de bakens te verzetten. Maar verder dan een schot op de lat kwam het niet.

Jordie van der Laan raakte nog een keer de paal en keeper Steven Koopmans ranselde nog een keer een ontzettend hard schot van Jordi Toonen uit zijn doel. Na iets tijd bijgetrokken te hebben floot scheidsrechter Rob Broekhuis af en konden we de lange reis van Cuijk naar Twello maken.

Volgende week rust en op 17 februari weer een uitwedstrijd ver weg. Uit tegen Juliana uit Malden. Aanvang 15.00 uur. Wie weet dan wel met punten terug uit het zuiden.