Helios speelde de wedstrijd tegen Wilhelminaschool zonder de geblesseerden Jarno van den Bos, Jarmo van ’t Hof en Mike Gerritsen welke werden vervangen door Mark Rothe en Chess Velderman. In de spits stond Bastiaan Lieftink.

Wilhelminaschool had vorige week veel zelfvertrouwen getankt door De Esch met 6-1 te verslaan. Helios was gewaarschuwd. Eerst was het Helios wat gevaarlijk werd. Sander Krijns stuurde Serkan Kinaci op rechts weg en zijn voorzet werd door Bastiaan Lieftink ingeschoten, maar door een verdediger geblokt. In de 12e minuut counterde Wilhelminaschool snel op de linkervleugel, de bal werd teruggelegd op de 16 en het schot van Rik Brinker was onhoudbaar voor keeper Kreukniet (1-0).

Na een lange sprint viel de ongelukkige Marek Rothe met een hamstringblessure uit en werd vervangen door Nick Beekman. Helios pakte de draad snel op en in de 23ste minuut was het Chess Velderman die Dennis Hettinga op links strak aanspeelde. Hettinga passeerde de rechtervleugelspeler en zijn voorzet werd door Bastiaan Lieftink ingetikt: 1-1.

In de 35ste minuut was het Nick Beekman die het op de heupen kreeg, liet twee keer zijn tegenstander staan en zijn voorzet werd door Sander Krijns over de doellijn getikt (1-2). Na een onnodige overtreding kreeg Wilhelminaschool een vrije trap die door de vrijstaande Jeffrey Ruinemans werd ingekopt: 2-2 en tevens de ruststand.

Na rust kwam er een feller Helios uit de kleedkamer. Het zette de tegenstander flink onder druk en de bal werd sneller rondgespeeld. In de 79ste minuut leidde de druk van Helios tot de 2-3. Na een mooie pass van Jeray Galanggadjir was Sander Krijns er als de kippen bij toen de laatste man van Wilhelminaschool op de twijfelende keeper wachtte. Sander twijfelde niet en schoot de bal langs de stomverbaasde keeper.

Helios ging door en Hettinga werd na een mooie passeerbeweging hard van achteren onderuitgehaald. Iedereen verwachtte een rode kaart, maar het bleef bij geel. Even later schoot Bastiaan Lieftink de bal loeihard tegen kruising paal/lat. Wilhelminaschoool liet zich ook niet onbetuigd, maar kwam niet tot scoren.

In de 75ste minuut werd Bastiaan binnen de 16 hard onderuitgehaald, penalty. Bastiaan legde zelf aan, maar de bal werd door de keeper gestopt. Toch kwam de 2-4 op het scorebord. Hettinga passeerde op fraaie manier enkele verdedigers en scoorde de 2-4. Even werd het toch nog spannend, want vijf minuten voor tijd verslapte de verdediging van Helios en scoorde Wilhelminaschool de 3-4.

Een zwaarbevochten overwinning, maar Helios laat wel zien dat ondanks de felle tegenstand, ‘wie wil er nou niet winnen van de bovenste’, men als team tot het uiterste kan gaan om de overwinning over de streep te trekken. Over twee weken speelt Helios de belangrijke uitwedstrijd tegen Enter Vooruit.

Bronclubcorrespondent SV Helios
Vorig artikelVerdiende nederlaag voor SV Twello tegen JVC Cuijk
Volgend artikelGorssel wint belangrijke wedstrijd om plek drie van concurrent Achilles