In de eerste helft liet de thuisploeg zich van de slechtste kant zien. Geen beleving, geen inzet, geen wil om te winnen en vaak te veel mensen voor de bal. Wat maakten de gasten hier slim gebruik van. Met de rust met 0-3 achter staan en dat was volkomen terecht. Knap hoe ze in de 2de helft tot 2-3 terug weten te komen. Ja zelfs 3-3 weten te maken, maar dan scheidsrechter Koen Staarman – die overigens prima leidde – het doelpunt zien afkeuren op advies van de grensechter van de gasten terwijl de bal terug werd getrokken.

De eerste 10 minuten waren de gasten veel feller. Zij wilden er voor gaan. Wilden het duel winnen. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Job Bruntink verscheen alleen voor keeper Mike van Mierle, maar deze redde met zijn voeten. Daarna was er een aantal mogelijkheden voor AVW. Adil El Hamri schoot eerst hoog over in kansrijke positie en even later te zacht binnen. Het middenveld stond niet goed bij SV Twello en het wachten was op een doelpunt.

In de 14de minuut stond Jurre Goedhart zo vrij als een vogeltje en scoorde mooi 0-1. Job Bruntink gaf tweemaal scherp voor, maar Masora Oraile kwam steeds een teenlengte te kort. Nog meer mensen voor de bal en ja waar is dan je verdediging? Op de counter waren de spitsen van AVW wel messcherp. In de 34ste minuut Maakte Shewar Ali knap 0-2. Twello nu wakker? Nee hoor de knop ging nog niet om. Pal voor de rust scoorde Adil El Hamri 0-3. Dit was tevens de ruststand. Geflatteerd? Geenszins.

Wat zal er in de kleedkamer van Twello veel besproken zijn. Vanaf de aftrap veel meer beleving bij de thuisploeg en AVW kreeg nog een kansje in de 56ste minuut, maar daar bleef het dan ook bij.

De thuisploeg kreeg een corner in de 65ste minuut en Ryan van der Burg raakte de bal lichtjes: 1-3. Daarna ging SV Twello op zoek naar meer doelpunten. Nu wel energie genoeg! Tien minuten later maakte Joris Maalderink 2-3 en niet veel later viel de 3-3. Wat jammer dat dit doelpunt ten onrechte werd afgekeurd. Wat de spelers ook probeerden er zat steeds een voetje van een verdediger van AVW tussen.

Jammer zo te moeten verliezen. Maar steek de hand maar in eigen boezem. Volgende week een uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste JVC Cuijk. Aanvang 15.00 uur. Dan de hele wedstrijd laten zien waartoe je in staat bent.