SV Twello mocht deze zondag aantreden tegen Apeldoornse Boys. De thuisploeg wist wel raad met deze subtopper en leidde de Apeldoorners in de tweede helft naar de slachtbank!

Met de rust stond de stand nog 0-0. Dat mocht de thuisploeg zichzelf aanrekenen. Na vele mooie aanvallen werd er niet afgedrukt. Daarnaast had de thuisploeg ook wel zeker één strafschop verdiend. Helaas besliste scheidsrechter Thijs Eijkelkamp anders. Dit zelfs tot verbazing van tegenstander Apeldoornse Boys. Na de rust werd echter alles recht gezet.

De gasten uit Apeldoorn begonnen erg fel aan de wedstrijd. De eerste minuten dicteerden zij het spel totdat Frank de Croon in de 6de minuut op rechts opkwam en rakelings naast schoot. Hij had de smaak te pakken en twee minuten later kwam hij een teentje te kort om te scoren. Job Bruntink had een kans om te scoren, maar werd niet juist afgestopt. Iedereen dacht aan een strafschop behalve de scheidsrechter.  Nadat Yannick Gorter van heel dichtbij heel hoog overschoot en de kans had dé score op het scorebord te veranderen zag Job Bruntink niet veel later zijn schot rakelings naast gaan. Ook schoten van Edward Achtereekte en Max Smaal misten net het doel.

In de 32ste minuut passeerde Job Bruntink veel spelers en was op weg naar de 1-0. Hij werd van achteren aangetikt, maar weer geen strafschop tot verbazing van velen. Het wachten was op een doelpunt voor de thuisclub maar deze kwam er nog steeds niet. Als je zelf niet scoort dan is het wachten op…..

Furkan Seheri schoot eerst nog hoog over bij een snelle counter en pal voor de rust ranselde Jay Koster een vrije trap van Rick van Loenen knap onder uit de hoek. Zo werd Apeldoornse Boys pal voor de rust een paar keer dreigend. Ruststand 0-0 en daar kon SV Twello nooit tevreden over zijn.

Na de rust startte de thuisploeg goed. In de 50ste minuut weer een snelle aanval van Twello. Joris Maalderink gaf de bal op maat aan Job Bruntink en eindelijk stond de dik verdiende 1-0 op het scorebord. Nadat Dylan Derksen even wat terugdeed was het weer de ploeg uit Twello die de touwtjes in handen nam. Job Bruntink had in de 52ste minuut moeten scoren maar speelde de bal iets te ver voor zich uit en zag keeper Jesse Windhouwer op het laatste moment redden. De ene mooie aanval na de andere golfde op het doel van Apeldoornse Boys af. Het tweede doelpunt kon gewoonweg niet uitblijven. In de 56ste minuut kwam de bal van de paal terug en Job Bruntink scoorde 2-0.

De gasten probeerden wel wat terug te doen, maar achterin speelde Edward Achtereekte ijzersterk en op het middenveld was Jorden Roeterd dé man. In de 65ste minuut raakte de goed ingevallen Nicky Eekhuis de paal. Twee minuten later weer een uitstekende voorzet van hem en Cihan Ozer kon de bal zo in het doel lopen. Hierna kreeg SV Twello legio kansen.

Pas een kwartier voor tijd werd het 4-0. Een gave voorzet van Job Bruntink op Cihan Ozer betekende dat het net weer bolde. Ruim 10 minuten later soleerde Job Bruntink dwars door de verdediging van Apeldoornse Boys en de 5-0 was een feit. Heel mooi was ook de 6-0. Een subtiel lobje van Cihan Ozer zorgde er voor.

Een dik verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Salim Ozer. Volgende week een inhaalweekend. Op 24 november moet SV Twello uit tegen Victoria Boys in Apeldoorn. Aanvang 14.00 uur.