Het eerste kwartier leek op een herhaling van afgelopen week. Kans na kans en niet scoren. Totdat Max Smaal met een prachtige lob 0-1 scoorde. Daarna werd de score stelselmatig verhoogd en de 1-7 was een terechte uitslag.

Al in de 3de minuut schiet Tim Evers in kansrijke positie over en even later komt Job Bruntink een teenlengte te kort na een mooie voorzet van Tim Evers. Na nog een paar mogelijkheden niet benut te hebben, scoorde Max Smaal de 0-1. Het 2de kwartier kregen de gasten weer veel kansen. Maar pas in de 30ste minuut tikte Job Bruntink op aangeven van Tim Evers de 0-2 binnen. Nadat Tim Evers en Job Bruntink twee kansen hadden laten liggen, kreeg de thuisclub in de 36ste minuut de eerste kans. Het schot ging rakelings naast.

Nadat Max Smaal eerst alleen voor de keeper de bal tegen hem aanschoot in plaats van er langs maakte Tristan Roeterd vanuit het niets 0-3. Op slag van rust vergrootte Tim Evers de stand 0-4. Ruststand 0-4 en dat was terecht.

Het eerste kwartier van de 2de helft was niet om warm van te worden. Slordig spel van beide kanten. Zo kreeg de Kon. UD in de 64ste minuut terecht een strafschop omdat keeper Steven Koopmans en Jurre Spanjers geen goede communicatie hadden. Job Torben Visser scoorde tegen: 1-4.

Trainer Harold Dengerink greep in. Bracht Sem van Eck, Joey Bevers en Rusambo Rajabu binnen de lijnen. Meer fysieke kracht en bij momenten beter voetbal. Nadat een kopbal van de hardwerkende Frank de Croon net naast ging, scoorde Max Smaal na een mooie combinatie met Rusambo Rajabo en Joris Maalderink de 1-5. Nu zagen we meer mooie aanvallen en Masora Oraile  scoorde 1-6.  Pal voor het einde werd het door Tristan Roeterd nog 1-7.

Al met al een terechte overwinning. Zaterdag thuis om 14 uur tegen Almen: daar hebben de spelers van Twello nog wel wat recht tegen te zetten.