De ploeg van trainer Harold Dengerink heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning behaald in de uitwedstrijd in Holten tegen Blauw Wit ’66. Naast de drie punten was ook belangrijk te constateren dat er bij vlagen weer goed gevoetbald werd.

Voor veel spelers van SV Twello was het weer even wennen op het kunstgras. In de 4de minuut bleef de bal zo maar liggen en schoot Dennis Bolink van dichtbij naast. De thuisploeg liet de bal sneller rondgaan, maar de verdediging van SV Twello groeide goed in de wedstrijd. Langzamerhand zetten de gasten de gastheren meer onder druk. Masora Oraile, Tim Evers en Rusamba Rajabu stelden keeper Nathan Hofman op de proef.

Na een kwartiertje spelen moest Pascal Klein Velderman keeper Steven Koopmans op de lijn te hulp komen. Daarna golfde het spel op en neer. Dan weer mogelijkheden voor de thuisploeg, dan weer voor de spelers van s v Twello. In de 31ste minuut redde Steven Koopmans knap op een inzet van Dennis Bolink en uit de tegenaanval ranselde Nathan Hofman een vliegend schot van Masora Oraile uit zijn doel. Na 45 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Rakers af voor de rust en hadden de toeschouwers een boeiende 1ste helft gezien.

De 2de helft was koud een minuutje oud toen Rusambo Rajabu 0-1 scoorde. Hij raakte hierbij geblesseerd en werd heel goed vervangen door Jan Stol. Blauw Wit wilde snel wat terugdoen maar Dennis Bolink miste voor open doel. Nadat beide ploegen wat kansjes hadden gehad, legde Max Smaal in de 61ste minuut een vrije trap zuiver in de hoek. Onhoudbaar voor keeper Nathan Hofman. Nu had SV Twello door moeten drukken. Eerst redde de keeper van de thuisploeg met de voet op een inzet van Max Smaal en in de 72ste minuut had Masora Oraile alleen voor de keeper moeten scoren.

De spelers van Blauw Wit wilden wel, maar de schoten gingen naast of Steven Koopmans greep goed in. Zo wist hij in de 89ste minuut een vrije trap van weer Dennis Bolink onschadelijk te maken. Ver in blessuretijd wist hij toch nog te scoren 1-2. Meer zat er voor de thuisploeg deze middag niet. Kon na de eerste helft de wedstrijd nog alle kanten op, dan was de overwinning voor SV Twello na 90 minuten spel zeker terecht te noemen.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Helios uit Deventer. Aanvang 14 uur en te hopen is dat de spelers van SV Twello het goede spel dan nog verder kunnen uitbouwen.