CCW heeft zichzelf vanmiddag behoorlijk in de voet geschoten door met 0-1 onderuit te gaan tegen Go Ahead. Een nederlaag die absoluut niet nodig was geweest.

Menig thuis supporter was verbaasd over positieve metamorfose die bij Go Ahead is ingezet: een zeer strijdbaar team wat ook nog eens met name het eerste half uur voetballend veel beter voor de dag kwam dan de thuisclub. CCW mocht dan ook blij zijn dat in deze periode niet gescoord werd door Go Ahead.

Na een noodgedwongen wissel na een half uur voor hun linksback (vanwege een hamstringblessure) en daardoor wat omzettingen, kreeg CCW wat meer vat op de wedstrijd en daardoor ook enkele opgelegde kansen. Maar juist daar zat vanmiddag duidelijk het probleem: het afmaken. Daardoor bleef het bij een 0-0 ruststand.

In de rust moest ook Julian Vroklage van de thuisclub de strijd staken vanwege een liesblessure. Na circa 3 minuten kreeg CCW de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar de anders zo trefzekere Bart Keurhorst liet het na, na goed breed leggen van Isaac Kuipers. In de daarop volgende aanval kreeg Go Ahead een hoekschop te nemen en uit de kluts viel deze bal voor de voeten van Jerain Francisa: deze schoot onberispelijk en snoeihard raak (0-1).

Hierna hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier van de eerste helft; twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en de thuisploeg de betere mogelijkheden kreeg, maar deze werden allemaal om zeep geholpen. Hierdoor ging Go Ahead uiteindelijk met de winst terug naar Deventer, waar een gelijkspel zeker een betere verhouding van de wedstrijd had weergegeven. Maar ook hier weer, als je de kansen zelf niet maakt krijg je de deksel op de neus.

Volgende week een vrije zondag en dan de uitwedstrijd tegen Terwolde, waar zeker beter omgegaan moet worden met de kansen om daar niet weer achter de feiten aan te lopen.