Drie gespeeld, nul punten. Twee voor, vijftien tegen. Het zijn de harde cijfers die horen bij de competitiestart van FC RDC, nadat zaterdag met 0-3 werd verloren van VV Gorssel.

Tegen SV Twello werd er tot aan de rust zeer behoorlijk gespeeld, tegen VV Terborg was er een fase van zo’n twintig goede minuten. Het doel was dan ook om tegen VV Gorssel negentig goede minuten op de mat te leggen, te laten zien dat er veel meer in deze ploeg zit dan er tot nu toe uit is gekomen, maar vooral om een nieuwe stap te zetten in het ontwikkelingsproces waarin FC RDC momenteel verwikkeld zit.

De gasten op sportpark Borgele haalden al zes punten uit twee wedstrijden waaronder een driepunter tegen VV Terborg, waar FC RDC vorige wedstrijd zo ongenadig hard werd afgestraft (6-2). Ook in de vorige jaargangen verloor FC RDC met ruime cijfers van VV Gorssel, dus men wist wat ze te wachten stond. De moeilijkste taak lag op de schouders van de jonge Ronel Antonia, hij moest namelijk de motor in het elftal van VV Gorssel, Daan Stormink, volledig zien af te stoppen. Een taak die hem wel toevertrouwd bleek, want Stormink was vrijwel onzichtbaar gedurende de wedstrijd.

Doordat Stormink zijn ploeg niet kon bedienen met steekpasses, had VV Gorssel moeite om een weg te vinden door de goed georganiseerd defensie van FC RDC. Het was vooral FC RDC dat enkele plaagstootjes voor het doel van de gasten kon uitdelen, al leidde dit niet tot hele grote kansen. De wedstrijd ontaardde in een boeiende strijd tussen een FC RDC dat werkte voor elkaar en een VV Gorssel dat worstelde met zichzelf. In de 35e minuut leidde de eerste keer dat een aanvaller van VV Gorssel het zestienmetergebied betrad met de bal aan de voet, meteen tot een strafschop. De scheidsrechter van dienst gaf voordeel voor een overtreding buiten de zestien, om de bal vervolgens op de stip te leggen voor een duel zoals er zovelen van worden gestreden op een voetbalveld. De strafschop werd verzilverd, waardoor het eerste schot op doel van VV Gorssel ook daadwerkelijk tot doelpunt werd gepromoveerd. Nog voor rust maakte VV Gorssel de 0-2; de rechtsbuiten wist langs bewaker Mathias Anindjola te glippen en werkte vervolgens keurig af in de lange hoek.

In de rust werd nog maar eens aangegeven dat het belangrijk was voor FC RDC om zich niet wederom te laten verrassen vlak na rust. Blijkbaar was de boodschap doorgedrongen, want het jonge elftal bleef strijden voor elke meter. Het spelbeeld bleef gelijk; een aantal speldenprikjes van FC RDC en een VV Gorssel dat weinig kon creëren. Zo’n tien minuten voor het einde maakte VV Gorssel een einde aan alle illusies; ook het derde schot op doel werd omgezet in een doelpunt. Hierdoor was de nekslag definitief uitgedeeld en leed FC RDC dus de derde nederlaag van dit nog jonge seizoen. Echter, de werklust en de uitstraling waarmee gespeeld werd en de aanwezige kwaliteit die ook bij vlagen zichtbaar was, geven hoop voor de rest van het seizoen. Als men deze lijn vast kan houden gaan de punten vanzelf komen. Om te beginnen aanstaande zaterdag, uit bij OBW in Zevenaar dat ook nog nul punten heeft.