Zaterdagavond 11 november om 18.45 uur gaat Go Ahead Eagles weer voetballen. Deze keer is de tegenstander RKC Waalwijk. De ploeg van René Hake gaat op bezoek bij de nummer vijftien van de Eredivisie.

Go Ahead Eagles is fantastisch begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg uit Deventer staat na elf wedstrijden op plek vijf in de Eredivisie. De afgelopen vier wedstrijden in de Eredivisie werd er drie keer gelijkgespeeld en een keer gewonnen. De laatste wedstrijd was de 5-1 overwinning op Vitesse. Door doelpunten van de twee Edvardsen, twee keer Willumsson en op het einde nog Joris Kramer won de ploeg van René Hake overtuigend in het eigen stadion

DEVENTER, NETHERLANDS – NOVEMBER 4: Oliver Edvardsen of Go Ahead Eagles celebrates after scoring his sides second goal during the Dutch Eredivisie match between Go Ahead Eagles and Vitesse at De Adelaarshorst on November 4, 2023 in Deventer, Netherlands. (Photo by Henny Meijerink/Orange Pictures)

Vorig seizoen speelde Go Ahead Eagles in april voor het laatst tegen RKC Waalwijk. Toen won de ploeg uit Deventer in de Adelaarshorst nipt met 3-2 van de ploeg uit Brabant. Een doelpunt van spits Lidberg in de 95ste minuut zorgde ervoor dat de drie punten in Deventer bleven.

RKC Waalwijk op plek vijftien
Trainer Henk Fraser staat met zijn ploeg op plek vijftien op de ranglijst. De afgelopen vijf wedstrijden wist RKC Waalwijk er een te winnen er gingen er vier verloren. Een paar weken geleden werd de ploeg opgeschrikt toen doelman Vaessen in de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing kwam. Vaessen lag minutenlang stil op het veld en werd meteen behandeld. Afgelopen donderdag plaatste de doelman een foto van zichzelf op Instagram waarop hij met een beschermende helm weer op het trainingsveld stond.

Bekerloting & verlening
Go Ahead Eagles kreeg vorige week te horen dat zij in de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi spelen tegen de Treffers. Eagles zelf won de vorige bekerwedstrijd met 4-1 van HFC in een wedstrijd die verlening nodig had. De wedstrijd tegen de treffers wordt op 21 december gespeeld in de eigen Adelaarshorst.

Donderdag kwam er goed nieuws naar buiten voor de fans van Go Ahead Eagles. Rechtsback Mats Deijl tekende een nieuw contract tot 2027 bij de club. Deijl is een vaste waarde voor de ploeg van René Hake. Hij miste dit seizoen nog geen minuut. Zelf is de speler erg blij met de verlenging: ‘Ik heb het hier al 2,5 jaar naar mijn zin. Ik zie nog steeds genoeg mogelijkheden om me bij Go Ahead Eagles te ontwikkelen. Als voetballer word ik hier ieder jaar beter. Bovendien gaat het elk jaar ook beter met de club’ liet Deijl weten op de site van Go Ahead Eagles. Het oude contract van de speler liep tot 2024.

Zaterdag is het hopen dat Go Ahead Eagles de goede lijn van dit seizoen doorzet en de drie punten weer meeneemt naar Deventer. Ik heb er zin in!