Vandaag hadden de spelers van SV Twello nog een rekening open staan met Gorssel, want de uitwedstrijd werd geheel onnodig met 2-1 verloren. Nu was de beleving, de inzet en de wil om te winnen er wel. Met 5-0 werd volkomen verdiend gewonnen en dan te bedenken dat 2 verdedigers er om verschillende redenen niet waren. Groot compliment voor de jonge Stefan Hulsebos die goed de verdediging regelde en prima speelde.

Misschien waren de eerste 5 minuten voor de gasten, maar alleen met een afstandsschot van Daan Stormink waren ze gevaarlijk. Daarna zette de thuisclub een tandje bij. Uit een voorzet van Max Smaal kopte Nicky Eekhuis van dichtbij over. In de 9de minuut redde keeper Gijs Kamphuis knap op een schot van Max Smaal, maar even later was hij kansloos op een wereldgoal van Max Smaal 1-0.

Daarna had SV Twello de score moeten uitbouwen. Tim Evers verscheen alleen voor keeper Gijs Kamphuis. Met zijn teen wist hij de bal uit het doel te houden. Niet veel later redde hij weer knap op een inzet van Joris Maalderink en zag Jurre Spanjers zijn kopbal van dichtbij overgaan. En wat deden de gasten? Daan Stormink kopte recht in de handen van keeper Steven Koopmans en daarna was het weer de thuisclub met de meeste kansen.

In de 30ste minuut raakte Job Bruntink de paal. Pas in de 40ste minuut werd het 2-0 voor Twello. Tristan Roeterd schoot op het doel en keeper Gijs Kamphuis kreeg de bal niet goed onder controle en Nicky Eekhuis scoorde van dichtbij. Nog even voor de rust het gaspedaal indrukken en de 3-0 stond op het scorebord. Flitsend ging de bal van Joris Maalderink naar Max Smaal die met een subtiele beweging Job Bruntink in staat stelde te scoren. Ruststand 3-0 en daar mocht de tegenstander nog tevreden mee zijn.

Het eerste kwartier van de 2de helft viel er hoegenaamd niets te noteren. Veel speelde zich af op het middenveld. Pas in de 64ste minuut een actie van de meegekomen Stefan Hulsebos die rakelings de bal voor langs zag gaan. Onmiddellijk daarna ging de thuisclub even in een hogere versnelling spelen. Tim Evers kopte de bal goed door en Max Smaal schoot de 4-0 binnen.

Hierna werd het spel steeds rommeliger. Gorssel wilde wel maar kon weinig brengen. De thuisploeg hoefde niet meer zo nodig. Er werd veel gewisseld en invaller Sam van Eck scoorde op een bijzondere manier 5-0. Pal voor het einde nog een mogelijkheid voor Maarten Lutje Beerenbroek, maar keeper Gijs Kamphuis redde knap. Niet veel tijd trok de goed leidende scheidsrechter Gerben Smeenk bij.

Een meer dan verdiende overwinning voor SV Twello. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit uit Holten. Aanvang 14.00 uur. Dan de volle buit pakken zou heel mooi zijn.