SV Epse ontving gisteravond nr. 2: Terwolde. De thuisploeg had lang zicht op een overwinning. Terwolde kwam ver in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte (2-2) waardoor Epse uiterst zuur van het veld liep.

Scheidsrechter Hoven blies om 20.15 voor het eerst op zijn fluit op het Epser sportpark. De wedstrijd stond origineel gepland in Terwolde te spelen. Terwolde beschikt echter niet over een veld met verlichting die voldoet aan de voorwaarden voor het spelen van een officiële wedstrijd.

In de eerste 20 minuten een sterk spelend Epse, dat Terwolde terug drukt op eigen helft. De eerste kans is voor Joost de Haan. De mee opgekomen verdediger verlengd koppend een vrije trap die over het doel gaat. Even later moet de doelman van Terwolde naar de hoek om te voorkomen dat Almir Fizovic een vrije trap binnenschiet.

In de 24e minuut komt het eerste doelpunt van Terwolde uit de lucht vallen. De sterk spits Max van Gerrevink schiet van ruime afstand snoeihard raak. Epse doelman John Moret laat zich verrassen en geen verweer tegen deze pegel.

Epse komt al snel op gelijke hoogte. Een vrije trap buiten de 16 wordt breed gelegd en Lars Otten streept de bal naar het vijandelijke doel. Een verdediger van Terwolde verandert de bal iets van richting waardoor de keeper kansloos is.

Na deze gelijkmaker is er sprake van meer evenwicht in de wedstrijd. Terwolde stroopt de mouwen op en maakt het Epse steeds lastiger. Terwolde krijgt in de eerste helft nog één grote kans. Max van Gerrevink raakt de paal na een knap schot uit de draai.

Vlak voor rust de mooiste aanval van de wedstrijd. Silas Muiderman stuurt, met een prachtige pass Lars Otten de diepte in op de linkerflank. Hij bedient Almir Fizovic op maat die prachtig raak schiet. Beide ploegen gaan rusten met een 2-1 ruststand.

In de tweede helft hebben beide ploegen moeite kansen te creëren. Epse komt niet verder dan een schotje van Silas Muiderman en snoeiharde vrije trap van Rob de Haan die net over het doel gaat.

Terwolde komt steeds beter in de wedstrijd en is in de tweede helft de bovenliggende partij. Epse strijdt en verdedigt goed. Bart Veneman is verdedigend de absolute uitblinker. Op snelheid niet te kloppen en uiterst scherp in de dekking en met zijn tackles. Grote kansen krijgt Terwolde pas wanneer de ploeg in het laatste kwartier alles of niets gaat spelen.

In de 85e minuut een geweldige redding van John Moret die een tegendraads gekopte bal van Van Gerrevink katachtig uit de hoek ronselt. In de 90e minuut is het weer Moret die redt op de kopbal. Terwolde stroopt de mouwen nog eens op en zet Epse onder enorme druk. Scheidsrechter Hoven kende ongeveer 5 minuten blessuretijd bij, dat bleek er één teveel om de drie punten in Epse te houden.

Sven van Voorst krijgt in de allerlaatste aanval de bal voor de voeten en verschalkt doelman Moret met een schuiver in de verre hoek. Wat volgt is complete euforie bij Terwolde. De, overigens terechte, puntendeling werd door Terwolde gevierd als winst. Het gelijke spel voelde uiterst zuur voor de mannen van Herman Harleman, die de ploeg wel complimenteerde voor de geleverde strijd.

Komende maandag is gelukkig al snel een nieuwe kans om deze smaak weg te spoelen: Epse speelt 2e Paasdag uit tegen CCW’16. Aanvang 14:00 uur.