Na de toch wat, qua uitslagen betreft, teleurstellende afgelopen twee wedstrijden, werd het weer tijd dat Helios de volle buit binnen zou gaan halen tegen Blauw Wit ’66.

De thuiswedstrijd werd dan weliswaar met 7-1 gewonnen, maar een herhaling ervan is niet vanzelfsprekend. Dat bleek al gauw. Helios speelde in Holten een beroerde eerste helft. Weinig lukte, je had het gevoel dat er met de rem erop werd gespeeld. Misschien het effect van de afgelopen weken?

In de 8ste minuut was het Blauw Wit dat op links doorbrak. De buitenspeler kwam oog in oog met keeper Joel de Jonge die goed ingreep. Helios creëerde op links weinig tot geen kansen, maar op rechts werd Nick Beekman enkele keren goed bediend maar zijn voorzetten werden telkens door de verdediging goed verwerkt.

In de 27ste minuut was het raak: na wat heen en weer gekop en niet ingrijpen op het juiste moment, kwam de bal hoog opstuitend bij de spits van Blauw Wit die over de uitkomende Joel de Jonge kopte. 1-0. In de 32ste minuut was het Djeremy Waslander die goed combineerde met Nick Beekman en zijn voorzet op maat werd net over gekopt door Jarmo van ‘t Hof. Daar bleef het bij in de eerste helft.

Helios kwam heel anders uit de kleedkamer. In de rust weed Glenn Alberts vervangen door Bastiaan Lieftink en binnen een minuut lag de bal in het net van Blauw Wit. Beekman werd weggestuurd, zijn schot kwam van binnenkant van de paal terug en de rebound werd door Djeremy Waslander binnengeschoten: 1-1. Er kwam meer ruimte op links en hiervan konden Lieftink en Djeremy Waslander profiteren. Zij kwamen enkele keren goed door, maar de verdediging van Blauw Wit hield de stand nog op 1-1.

Na 60 minuten kwam Sven Lubberding in het veld voor Jarmo van ‘t Hof. Hier had Blauw Wit wat meer moeite mee. De vleugels werden steeds meer bediend, Helios kreeg steeds meer ruimte, ging helemaal voor de winst, waardoor Blauw Wit de kans kreeg om uit te breken, maar echt gevaarlijk, op die ene keer dat Joel even in twee keer de bal moest verwerken, werd het niet.

Het werd steeds spannender. Met nog maar een minuut te gaan in de blessuretijd werd de bal hoog in de 16 gebracht. Via via kwam ie voor de voeten van Bastiaan Lieftink die er wel raad mee wist en genadeloos uithaalde: 2-1. Gezien de tweede helft zeker verdiend. Opgelucht gingen de spelers naar de kantine van Helios waar met balsponsors en vrienden van het eerste van Helios onder het genot van een mooi buffet deze dag werd afgesloten.