Helios is voor de tweede keer op rij kampioen geworden en promoveert hierdoor naar de tweede klasse. Wij van Deventervoetbal feliciteren Helios met het behaalde resultaat!

Het team van trainer Harry Decheiver was gezien het doelgemiddelde al officieus kampioen, maar had om het officieel te maken nog een punt nodig en dus moest het vanmiddag gebeuren. Helios liet er ook geen gras over groeien en won vanmiddag tegen degradatiekandidaat Blauwwit’66 met duidelijke cijfers 6-0.

Het begin was nogal voorzichtig. Blauwwit trok zich terug, probeerde Helios ver van het doel te houden, maar na vier minuten kreeg Helios de eerste kans via Jarmo van ’t Hof. Jarmo draaide snel van zijn tegenstander, maar zijn inzet werd geblokt. In de 9e minuut was het wel raak. Een mooie dieptepas van Jeray Galanggadjir werd door Ijen Bruinsma mooi stilgelegd en in de loop meegenomen. Keeper Jort Jansen van Blauwwit was kansloos en Ijen scoorde de 1-0.

De druk was van de ketel en Helios combineerde soms geweldig door de verdediging van Blauwwit. Vooral via de rechterkant, na mooie combinaties tussen Sander Krijns en Serkan Kinaci kwam Helios gevaarlijk voor het doel van Blauwwit’66. In de 21ste minuut was het opnieuw raak. Mike Gerritsen wist met een strakke voorzet Sander Krijns te bereiken, die fraai inkopte: 2-0.

Helios - Blauwwit'66

Helios creëerde daarna kans op kans maar wist het net niet te vinden. In de 30ste minuut was het weer Mike Gerritsen die de bal in het 16 metergebied bracht, zijn inzet kwam op de arm van een Blauwwitverdediger, waarna de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip leggen, penalty. Deze werd uiteraard door Jarmo van ’t Hof weer strak ingeschoten. 3-0, tevens de ruststand.

Daarna ging het snel. In de 48ste minuut kreeg Helios een corner die door Glenn Kobussen panklaar op het hoofd van Sander Krijns werd gelegd die deze strak inkopte 4-0. Twee minuten later trok Dennis Hettinga van de linkerkant naar binnen en schoot vanaf 18 meter de bal binnen (5-0).

In de minuten daarna creëerde Helios vele kansen, maar met kunst- en vliegwerk werd de bal uit het doel gehouden. Toch kwam de 6e en tevens de tweede van Jarmo van ’t Hof in de 78ste minuut op het scorebord. Een voorzet van Sem Thomassen werd mooi ingekopt 6-0.

Na het laatste fluitsignaal kon het kampioensfeest losbarsten. September 2019 startte Helios in de zaterdag 4e klasse en de doelstelling, om de hoogst spelende ploeg op zaterdag in Deventer te worden, is gehaald. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Volgende week tegen Juventa uit Wierden en de laatste wedstrijd thuis tegen Enter Vooruit. Beide aanvang 14.30 uur.