In Almen werd met 4-0 kansloos verloren. De thuisclub was deze middag dus gewaarschuwd voor de inzet van Almen. Met name Pascal Klein Velderman en Frank de Croon lieten zien hoe je zoiets aanpakt. Een keurige 2-1 overwinning was het resultaat.

Over de hele eerste helft valt eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. Met de stevige wind in de rug was SV Twello het meest aan de bal zonder direct gevaarlijk te worden. Pas in de 19de minuut kopte Nicky Eekhuis rakelings naast op een voorzet van Job Bruntink. Tristan Roeterd schoot niet veel later rand 16 meter net over en op een inzet van zijn broer Jorden Roeterd redde keeper Jasper Brokken heel knap.
In de 40ste minuut schoot Tim Evers in wel zeer kansrijke positie hoog over. Een paar minuten later liet Max Smaal weer even zijn klasse zien. Hij passeerde een paar man maar keeper Jasper Brokken redde nog net met zijn voet. De bal kwam voor de voeten van Pascal Klein Velderman en die liet zien hoe je hard en vol overtuiging afdrukt 1-0.

Na de rust aanvankelijk een ander beeld. Nu SV Twello tegen de stevige wind in. Almen zette vel druk en uit een corner scoorde Yoran Diepenveen de gelijkmaker 1-1. Almen wilde nu doordrukken. Enrico Rexwinkel nam een vrije trap heel knap, maar de redding van keeper Steven Koopmans mocht er zijn.

Op de counter was de thuisclub tweemaal gevaarlijk. Max Smaal schoot na een mooie aanval steenhard net naast en het schot van Rusambo Rajabu werd door een verdediger van Almen van de lijn gehaald. Uit een corner van Rusambo Rajabu schoot Sam van Eck strak op het doel. De reactie van keeper Jasper Brokken mocht er zijn. De bal kwam voor de voeten van Max Smaal en dat betekende 2-1. Daarna had Joris Maalderink de kans om 3-1 binnen te koppen maar hij schoot in plaats van te koppen ver naast.

Almen ging op jacht naar de gelijkmaker maar dat gaf de thuisclub meer ruimte. Hier hadden Maarten Lutje Beerenbroek en Tristan Roeterd meer uit moeten halen. Zo laat je de tegenstander hoop houden. In de extra tijd had Almen pech door de lat te raken. De goed leidende scheidsrechter Koops uit Elburg floot even later af en zo kreeg de thuisploeg drie belangrijke punten erbij.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Helios in Deventer. Aanvang 14.30 uur.