Afgelopen zaterdag ging het ergens om: beide ploegen staan met Twello en Blauw Wit ’66 bovenaan en gingen er van het begin af aan vol in. Beide ploegen zaten er kort op en probeerden zo elkaars opbouw vroeg te verstoren.

Helios was de eerste ploeg die hier onderuit kwam en, na een een mooie combinatie tussen Zandvliet en Chess Velderman, schoot Chess op de vijfmeterlijn de bal tegen een woud van benen van de verdedigers van Terborg. Even later was het Yilmaz die het zelfde overkwam, ook zijn schot werd vlak voor het doel geblokkeerd. In de 5de minuut was het toch raak. Helios kreeg op de punt van de 16 een vrije trap en werd door Yilmaz goed voor gezet. De vrijstaande Fabian Put kopte deze vrijstaand fraai in 0-1.

Twee minuten later was het Terborg dat na een ongelukkige fout van Fabian Put door kon breken. De vrije doortocht werd dan ook mooi afgewerkt en keeper Joël de Jonge was hier kansloos: 1-1. Beide ploegen gingen in hoog tempo door, maar toch was het Helios die enkele kansjes kon creëren, maar liepen vast in het 16-metergebied van Terborg. Terborg zocht de counter op, maar echt gevaarlijk, op een schot na dat net naast ging, werd het niet voor de goal van Joël de Jonge.

Daarna werd er in een hoog tempo doorgespeeld, maar kwamen er geen kansen meer aan beide kanten. Tot de 33ste minuut Jarmo van ‘t Hof in een duel in de 16 onderuit werd getrokken: scheidsrechter Floors floot, wees naar de penaltystip, was heel erg onduidelijk, dacht na, nam de tijd en gaf ineens een vrije trap voor Terborg. Tot de rust waren er geen kansen meer aan beide kanten. Rust: 1-1.

In de tweede helft gaven beide ploegen elkaar weer weinig ruimte. Terborg kon de ruimtes niet meer belopen en zodoende kreeg Helios meer en meer de ruimte om iets te creëren. Beekman, ingevallen voor Zandvliet, Waslander en Van ‘t Hof kregen de kans om te scoren. Nick Beekman zag na zijn doorbraak zijn schot net naast gaan. Twee minuten later brak hij weer door, maar zijn inzet werd door Djeremy Waslander net niet voldoende geraakt en werd een prooi voor de keeper. Helios rook bloed en Terborg kwam er niet meer uit.

In de 70ste minuut werd Nick Beekman in de volle loop op rechts aangespeeld en bereikt de vrijstaande Jarmo van ‘t Hof, maar zijn inzet spatte vanaf de lat het veld weer in. Helios voerde de druk flink op en Terborg kreeg, na een counter, nog één kans, maar het schot van de spits ging hoog over. Terborg kon alleen nog maar verdedigen en het gelijkspel werd als een overwinning gevierd. Het blijft spannend in deze competitie. Twello neemt de koppositie over van Helios en komt volgende week naar Colmschate-Zuid.