Liefst 5 basisspelers waren zondagmiddag afwezig bij de ploeg uit Twello en wat hebben de andere (jeugd)spelers dat knap opgevangen. Met 2-0 werd Groen Wit uit Apeldoorn naar huis gestuurd.

Lang was er getwijfeld of er deze middag wel gespeeld kon worden daar het veld van SV Twello niet veel water meer kon hebben. Gelukkig bleef het droog. Met de zeer stevige wind in de rug zette Groen Wit de thuisploeg onder druk zonder echt gevaarlijk te worden. In het centrum speelden Edward Achtereekte en Mathijs Winterman subliem en de backs Jurre Spanjers en Joris Maalderink deden niet voor hen onder.

Pas in de 20ste minuut moest Jay Koster handelend optreden bij een schot van Sybren Mulder. Langzamerhand zag je de thuisploeg zich steeds meer onder de druk van de gasten vandaan voetballen. In de 26ste minuut kreeg SV Twello een vrije trap rand 16 meter. Tim Evers – steeds beter in vorm komend – schoot evenwel hoog over. Even later dacht Maarten Lutje Beerenbroek te scoren. Hij ging alleen op keeper Joep Vink af, maar deze redde knap.

Tegen de wind in begon de combinatie bij SV Twello steeds beter te lopen. In de 40ste minuut veroverde Tim Evers op het middenveld de bal. Hij gaf deze snel aan Chawfung Cheung, die in één beweging Max Smaal in stelling bracht en de 1-0 stond op het vernieuwde scorebord.

Ruststand 1-0 en dat was eigenlijk dik verdiend ook.

Na de rust had de thuisploeg de harde wind in de rug. Daar gingen ze goed mee om. Niet veel lange ballen en snel combineren over de grond. Op rechts zette Chawfung Cheung goed door. Hij gaf de bal aan Nicky Eekhuis, die knap de 2-0 erin kopte. In de 62ste minuut speelde Chawfung Cheung zichzelf vrij, maar zag zijn schot voor het doel langs gaan.

Een kwartier voor tijd maakten nog 2 jeugdspelers hun opwachting. Quillan de Fretes kwam net een stapje te kort om gevaarlijk te worden en Mike Burgwal schoot snoeihard net voor langs. Op het middenveld liep Jorden Roeterd menig gat dicht, zodat Groen Wit er weinig tegenover kon zetten. Steeds werden ze afgetroefd en pas in de 84ste minuut werd de wederom mee opgekomen Sybren Mulder gevaarlijk. Edward Achtereekte stond op de juiste plek om keeper Jay Koster te assisteren.

Na ruim 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter M.Daemen uit Arnhem einde wedstrijd. Zo bleven de drie punten deze zondag in Twello. Volgende week zondag weer thuis tegen ZVV uit Apeldoorn. Aanvang 14.00uur.