HSC’21 doet dit seizoen voor het eerst mee in het zaterdagvoetbal en het zondagteam speelt derde divisie. De eerste 10 minuten zag er voetballend bij HSC goed uit en de supporters op de tribune zagen even een moeilijke middag voor Helios in het verschiet.

In de 5e minuut liet Bastiaan Liefting al zien dat hij op scherp stond, maar kopte uit een corner net naast. Nog geen minuut later brak HSC op links door, maar de lob over de uitkomende Justin Middendorp ging ruim naast. In de 11de minuut maakte Bastiaan Lieftink zijn eerste van de vijf van deze middag. Bastiaan blokte twee keer de bal in duel met zijn tegenstanders en schoot droog maar strak vanaf 20 meter in de rechterhoek. 1-0.

Daarna ging het snel. Na een prachtige en snelle combinatie van Serkan Kinaci, Nick Beekman en weer Serkan Kinaci kwam de bal bij Jarmo van ‘t Hof die de bal mooi teruglegde naar Djeremy Waslander die vrij inschoot. 2-0 Een minuut later was het weer raak. Serkan Kanici  combineerde snel met Djeremy Waslander die Kursad Yilmaz vrij zag staan: die haalde uit en liet de keeper kansloos (3-0).

Helios ging door, stoorde snel de opbouw van HSC en was het Djeremy Waslander die in de 19de minuut weer op volle snelheid door de verdediging vloog en Jarmo van ‘t Hof wist te bereiken die vrij in kon schieten 4-0. Twee minuten later was het de jonge Bastiaan Lieftink die met een droge knal vanaf 25 meter de keeper opnieuw kansloos liet 5-0. Het mooie van dit team is dat het ondanks deze grote voorsprong vol doorgaat.

Helios kreeg hierna nog veel kansen en benutte er hier een van. Bastiaan Lieftink passeerde enkele verdedigers van HSC, maar werd binnen de 16 neergelegd. Penalty en deze werd door Jarmo van ‘t Hof benut: 6-0. In de laatste minuut van de eerste helft kwam na een corner via de kluts Jarno van den Bos in balbezit en die handelde snel: hij bracht de 7-0, tevens ruststand, op het scorebord.

In de tweede helft ging Helios door waar het was geëindigd: fel, goed combinerend en met plezier in het spel. Na rust werd Jarmo van ‘t Hof vervangen door de jonge Sem Thomassen en ging Bastiaan Lieftink van links in de spits. Lieftink scoorde in de 52ste minuut de 8-0. Even daarna werd de licht geblesseerde Jarno van den Bos vervangen door JO19-speler Samuel Grijpma en kopte Bastiaan Lieftink de 9-0 in de 61ste minuut binnen.

Trainer Decheiver wisselde volop door: Djeremy Zandvliet, Djuan Wennink en Nino van Gelder kwamen ook nog binnen de lijnen. Helios scoorde nog twee keer via een kopbal in de 65ste minuut van Jeray Galanggadjir en via opnieuw Bastiaan Lieftink die zijn 5e van de middag tussen de palen legde (11-0).

Volgende week speelt Helios de uitwedstrijd tegen EGVV.