Vanaf het begin was de thuisclub feller dan de gasten. Zij wilden elk duel winnen. Zeker de eerste helft waren zij de bovenliggende partij. Pas diep in de tweede helft werd sv Twello zich bewust dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Maar toen konden de bakens niet meer verzet worden.

De thuisploeg drukte vanaf het begin het gaspedaal ver in. Zij waren meer aan de bal en waren veel beweeglijker. In de 5de minuut moest Pascal Klein Velderman al resoluut ingrijpen om een vroege achterstand te voorkomen. Vele aanvallen op het doel van keeper Steven Koopmans die keer op keer redding bracht. De spelers van s v Twello leden veel balverlies en hadden moeite de bal in de ploeg te houden. In de 10de minuut een prachtig schot van Jesse Teeuwen maar keeper Steven Koopmans toonde zijn klasse.

Pas na een kwartier spelen een kansje voor Tim Evers. Zijn lobje was net iets te kort en keeper Wim Riphagen kon er net bij. Daarna veel mogelijkheden voor de thuisclub. Jim Schaap verscheen oog in oog met keeper Steven Koopmans. Hij wist niet te scoren. Ook de schoten van Mike van Zwolle en weer Jesse Teeuwen waren voor Steven Koopmans.

Pas in de 36ste minuut de eerste vloeiende aanval van s v Twello. Tim Evers trok strak voor maar niemand van zijn medespelers wist de bal te raken. In de laatste 5 minuten voor de rust schoot Jasper Mosterd of net naast of hoog over. Ruststand 0-0 en daar mocht sv Twello echt tevreden over zijn.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 49ste minuut redde Steven Koopmans knap op een schot van Jim Schaap .Even later dacht de verdediging van s v Twello de situatie onder controle te hebben maar de wilskracht van Jasper Mosterd was doorslaggevend 1-0. Oene wilde nu doordrukken maar bij s v Twello was nu ook meer energie.

In de 60ste minuut had Masora Oraile zomaar kunnen scoren. Hij zag zijn schot op de paal belanden. De ploeg uit Twello zocht nu steeds meer de aanval maar dat leverde weer veel ruimte voor de gastheren op. Jesse Teeuwen schoot naast, Jasper Mosterd kopte van dichtbij over. Ook de spelers van s v Twello kregen kansen. Ryan van der Burg kopte rakelings over, Max Smaal schoot van dichtbij hoog over en Stefan Hulsebos raakte van zeer dichtbij de bal niet goed.

Ook de kans vlak voor het einde voor Tim Evers werd niet binnengeschoten. Het was 1-0 en het bleef 1-0. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg die veel werklust  liet zien en elk duel wilde winnen. Compliment voor scheidsrechter Marco Verduin uit Zwolle voor het leiden van deze wedstrijd.

Volgende 3 weken speelt s v Twello geen competitie. Pas weer op  11 maart uit tegen ZZC uit Zelhem. Aanvang 14.30 uur.