Het door veel blessures geplaagde FC RDC heeft de winterstop gebruikt om een missie neer te leggen optimaal uit die winterstop te komen. Met het drieluik tegen Terborg, Winterswijk en EGVV moesten er ondanks het vele blessureleed punten behaald worden om in de buurt te blijven voor de belangrijke 6e plek op de ranglijst.

De afgelopen weken werden er meerdere spelers uit het 2e en de 019 toegevoegd aan de selectie om resultaat te halen. Missie geslaagd met 9 uit 3.

Tegen EGVV speelde FC RDC een acceptabele eerste helft waarin het door een fantastische aanval via Bryan, Kai en Luuk op een terechte voorsprong kwam. FC RDC ging door en creëerde nog een handvol kansen echter Roy(2x), Luuk, Milan en Kai scoorden niet. De spaarzame kans van EGVV vloog er wel in en daardoor gingen we rusten met een 1-1 stand.

Na rust een steeds slordiger spelend FC RDC wat uiteraard op jacht ging naar de overwinning. Het werd een race tegen de klok waarbij eigenlijk steevast de eindpass of afronding niet goed waren. Na de nodige wisselingen werd in de absolute slotfase Marc gevonden die vanuit de tweede lijn hard binnenschoot!

De ontlading was groot en de missie die we met z’n allen hadden is voltooid!

De komende 2 zaterdagen spelen we niet in competitie verband en in deze periode gaan we ons goed voorbereiden op GFC uit om te kijken of we daar kunnen stunten door resultaat te halen.