Voordat de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Direct na het fluitsignaal ging Harfsen furieus van start. Ze creëerden enkele mogelijkheden en een grote kans, maar die werden niet benut. Harfsen uit is altijd moeilijk, dat wist men, maar door de zwakke start bracht men zichzelf in de problemen. De eerste twintig minuten was volledig voor Harfsen en ze kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong. Dit na een vrije trap die voor de voeten kwam van Jochem Leunk, die vernietigend uithaalde.

De geest kwam bij Helios daarna uit de fles en er werden, met name door de grote inzet van Glenn Alberts, weer duels gewonnen. Binnen drie minuten draaide Helios de wedstrijd volledig om. Eerst was het Nick Beekman die op links doorbrak, zijn voorzet kwam bij Jarmo van ‘t Hof die wegdraait en tegen de keeper schiet. De terugkomende bal werd door Bastiaan Lieftink ingeschoten maar belandde op de paal. Een minuut later was het wel raak. Weer een voorzet van links die binnen de vijf meter voor de voeten van Jarmo van ‘t Hof valt, hij legt de bal terug op de inkomende Glenn Alberts, die fraai scoorde. 1-1

In de 27ste minuut speelt Glenn Alberts de bal, binnen de 16, in de voeten van Jarmo van ‘t Hof die door de verdediger van Harfsen werd neergelegd. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en was het Jarmo die de bal van de stip hard inschoot, 1-2
Een minuut later was het de ietwat toch nog zieke  Serkan die voor bet eerst de bal goed raakte, zijn prachtige voorzet werd doelbewust door Jarmo gemist en kon Glenn Alberts geheel alleen voor de keeper makkelijk afronden 1-3.

Na dit doelpunt werd Serkan gewisseld voor Jorren Roudijk. Harfsen ging fel door, en in de 35ste minuut was het de goed spelende Fabian Put die, door goed ingrijpen, een kans van Harfsen om zeep hielp. In de 43ste minuut kreeg Helios nog twee grote kansen, zowel Glenn Alberts als Nick Beekman schoten tegen de uitkomende keeper van Harfsen op. Rust 1-3

In de rust werd Nick Beekman vervangen door Svenn Lubberding en ging Harfsen weer volop in de aanval. Helios kon het goede voetbal van de laatste 25 minuten niet vervolgen. Het spel van Helios werd steeds slordiger, kwam Harfsen op links goed door en waren er twee reddingen van Joel de Jonge voor nodig om de 1-3 vast te kunnen houden. In de 66ste minuut was het Yilmaz die door kon breken, maar de voet van de uitkomende keeper verhinderde een grotere voorsprong.

Roy Smeitink werd gewisseld voor Samuel Grijpsma. Harfsen ging er vol voor, was vooral gevaarlijk vanuit de corner en vrije trap. Maar door goed verdedigend werk van de koppers Leroy Gallanggadjir en Fabian Put kon Helios de drie punten mee naar huis nemen. Door deze overwinning bij angstgegner Harfsen is Helios, door de overwinning van Sportclub Deventer bij Blauw-Wit ’66, drie punten uitgelopen.

Op 4 maart volgt de topper thuis tegen Sportclub Deventer.