SV Epse won vandaag met 3-0 van Wesepe. Max ten Wolde was de grote man met 2 doelpunten en een assist. SV Epse miste op doelsaldo de periodetitel, maar doet in de stand goede zaken.

In de eerste helft probeert Wesepe de ruimtes klein te houden. Het verdedigt haar eigen helft en komt daar nauwelijks vanaf. SV Epse zet Wesepe op onder druk en krijgt meerdere kansen om op voorsprong te komen.

Na een half uur spelen komt Epse verdient op voorsprong. Silas Muiderman haalt de achterlijn en bereikt met een puike voorzet Max ten Wolde die de bal bij de 2e paal kan binnenschieten.

Wesepe deelt meer dan speldenprikken uit en heeft mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Echt grote kansen krijgt Wesepe niet, maar Epse mag niet klagen dat het met een voorsprong naar de thee gaat.

In de tweede helft is Epse direct bij de les. Rechtsback Wytze Nijkamp breekt door op de rechterflank. Zijn voorzet wordt bij de eerste paal bijna binnengetikt door Almir Fizovic. Niet veel later is het raak. Spits Max ten Wolde krijgt een vrije doortocht en gunt de meegelopen Silas Muiderman een eenvoudige intikker.

Eén minuut later is het weer raak. Wederom kan Max ten Wolde op de doelman van Wesepe afstuiven. Met een bekeken schuiver geeft hij de doelman het nakijken. Epse wisselt daarna veel spelers. Max ten Wolde krijgt een publiekswissel voor zijn geweldige optreden.

Zowel Wesepe als Epse krijgen daarna kansen om te scoren, maar slagen er niet in het net te vinden waardoor de eindstand 3-0 is. Epse doelman Bryan Eijsvogel verdient een notitie in dit verslag door wederom de nul te houden. Eijsvogel werd verschillende malen getest, maar capituleerde niet. De jonge doelman geeft al weken een uiterst betrouwbare indruk.

Volgende week gaat Epse op bezoek bij concurrent SV Zwolle. De punten worden daar opnieuw verdeeld.