SV Epse ontving vandaag SVBV uit Barchem. De ploeg van trainer Gertie Wichers bleek na 90 minuten duidelijk de betere partij. SVBV werd met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd.

In de eerste helft aanvankelijk een op het oog gelijk opgaand duel waarin SVBV druk vooruit zette en SV Epse loerde op de counter. Het lukte het ietwat naïef spelende SVBV echter niet om kansen te creëren. In de eerste helft moest doelman Gijs Kamphuis één keer redden op een schot in de korte hoek: de van VV Gorssel overkomen doelman redde bekwaam.

SV Epse krijgt naarmate de eerste helft vordert meer grip om het duel. Na 20 minuten krijgt de sterke spits Joran Menkveld een vrije doortocht. Hij bedient Silas Muiderman bij de tweede paal die eenvoudig de 1-0 kan binnen schieten. SV Epse krijgt steeds meer scoringsmogelijkheden, maar in vele kansrijke situaties wordt afgevlagd door een taakbewuste grensrechter. Vlak voor rust is het echter 2x raak. Eerst is het Almir Fizovic die doel treft en niet veel later scoort Joran Menkveld de 3e Epser treffer.

In de rust wisselt SV Epse 7 keer. De ploeg maakt een uiterst gretige indruk en wil meer. In no-time wordt er weer tweemaal gescoord. De ingevallen Djordy Altena krijgt op de linkerflank alle ruimte om richting het Barchemse doel te stuiven en de 4-0 te noteren. Enkele minuten later zet Almir Fizovic de 5-0 op het scorebord. In een één tegen situatie passeert hij de doelman met een bekeken schuiver.

Na ruim een uur spelen wordt het Epser spel slordiger al blijft het de bovenliggende partij. Ook aanvoerder Koen Klosters wordt naar de kant gehaald en geeft de band over aan Rida Ammi. Die steelt bij vlagen de show op het middenveld. De uiterst behendige speler laat zien over een fabelachtige techniek te bezitten en speelt met regelmaat diverse spelers voorbij en kan veelal alleen met overtredingen gestopt worden.

SVBV laat zien ook nog mee doen. Spits Wietse Knoef tikt eenvoudig binnen na een fout in de Epser defensie. Rida Ammi noteert snel hierna de 6e Epser treffer. Hij wordt in de 16 vrijgespeeld in scoort in de lange hoek. Ammi scoort bijna de 7e treffer, maar zijn afstandsschot belandt op de lat. In het verloop van de 2e helft krijgen beide ploegen nog kansen om te scoren. Aan Epser zijde is ingevallen doelman Tibo Bruinewold een sta in de weg. Aan de andere kant voorkomt de grensrechter de 3e treffer van Fizovic.

Na 90 minuten staat er een 6-1 eindstand op het scorebord. Een prima uitslag maar ook het besef dat er nog werk aan de winkel is. Komende dinsdag speelt Epse om 19.00 uur uit tegen Eefde. De weerstand zal dan ongetwijfeld wat hoger zijn.