SV Epse kende vandaag geen enkel probleem met Dierense Boys. Op eigen veld werd de 2e bekerwedstrijd zeer eenvoudig gewonnen (3-0).

In de eerste helft direct een overwicht voor de mannen van Herman Harleman, al kwamen beide ploegen aanvankelijk niet tot heel grote kansen. Na 25 minuten was het raak. Rida Ammi, één van de jongelingen die de overstap maakte vanuit de jeugd, rondde fraai af nadat hij zichzelf knap had vrijgespeeld. Even later een prachtige aanval van Epse. Lars Otten stuurde Ammi op de linkerflank de diepte in. De behendige aanvaller kapte zich vrij waarna hij alleen kon doorlopen op de doelman van Dierense Boys. Ammi was niet zelfzuchtig en bood de meegelopen spits Almir Fizovic een niet te missen kans (2-0). Epse kreeg een steeds groter overwicht en diverse kansen werden gemist. De grootste gemiste kans kwam op naam van Lars Otten. Hij verzuimde nog voor rust in één op één situatie een derde Epser treffer op het scorebord te zetten.

In de tweede helft behield Epse een overwicht. De ploeg was voetballend duidelijk de beste, gaf achterin geen kansen weg en bleef zelf kansen creëren. Na een uur spelen mocht Fizovic vanaf 11 meter aanleggen nadat hijzelf op het randje van de 16 meter was neergelegd. Hij liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. Djordy Altena, Otten en Fizovic misten kansen op de 4-0 en een afstandsschot van uitblinker Ammi spatte uitéén op de lat. Epse speelde de laatste 10 minuten met 10 man nadat Ammi met kramp het veld moest verlaten. Epse had op dat moment zijn 4 wisselspelers al ingebracht. Dierense Boys kon ook in deze fase geen uitgespeelde kans creëren. Epse doelman Moret werd aan het einde nog wel een keer van afstand getest.

Een welkome zege voor het Epser vlaggenschip dat volgende week 3e klasser WWNA op het eigen sportpark ontvangt. Aanvang 14.00 uur.