Na vele mooie en sportieve jaren scheiden aan het eind van dit voetbalseizoen de wegen van de afdeling voetbal van SV Epse en hoofdtrainer Herman Harleman.

In 1999 begon Harleman zijn carrière als hoofdtrainer in Epse. Begin 2018 kwam hij opnieuw naar de gezellige dorpsclub. Dit keer met zijn Voetbalschool Deventer. Met zijn nooit aflatende enthousiasme bracht hij de Epser jeugd de fijne kneepjes van het voetbal bij. Toen halverwege 2018 de samenwerking tussen de senioren van SV Epse en VV Gorssel stuk liep, was Herman graag bereid ook de trainingen van Epse 2, op dat moment het hoogste seniorenteam, te verzorgen.

Eenmaal weer op eigen benen ging het de afdeling voetbal van de SV Epse voor de wind. Rees zelfs de vraag of een eerste elftal haalbaar zou zijn. Gesprekken werden gevoerd en Harleman pakte zijn oude baantje van 19 jaar geleden weer op. Sinds seizoen 2019/2020 heeft Epse weer een eigen eerste elftal en staat Harleman weer aan het roer bij de club waar het voor hem allemaal begon.

Behalve als trainer zet de oefenmeester uit Deventer zich ook met enige regelmaat in als vrijwilliger bij de club. Zo was hij een aantal jaren teammanager van Epse JO19-1G, samen met zijn leider van weleer. Momenteel begeleidt dit duo het gelegenheidsteam Epse JO23.

Herman Harleman is inmiddels aan zijn derde en tevens laatste seizoen bij SV Epse bezig. Over een half jaar komt er een eind aan een mooie en bijzondere samenwerking. Tot die tijd is er echter nog een heleboel om voor te strijden en gaan ze er alles aan doen om deze periode op een mooie manier af te sluiten.

Door het vertrek van Harleman ontstaat er een vacature voor een hoofdtrainer bij SV Epse voetbal. Belangstellenden kunnen zich melden bij het voetbalbestuur (voetbal@svepse.nl).

Bronclubcorrespondent SV Epse
Vorig artikelSallandia O23 speelt lekkere pot tegen Epse
Volgend artikelAdelaarsoog op Vitesse uit