SV Epse heeft gisteren tegen SV Wissel de volle buit gepakt. Anders dan de uitslag doet vermoeden was er sprake van een duidelijk krachtsverschil. Epse verzuimde echter meermaals SV Wissel op afstand te zetten, dat daardoor lang hoop hield op een resultaat.

In de eerste helft kwam SV Epse al vroeg op voorsprong. Almir Fizovic werd al na 4 minuten vrijgespeeld en mocht vanaf de zestien meter vrij schieten. Met een prachtig schot in de linkerbovenhoek liet hij doelman Thom Proper kansloos. Erg lang kon Epse niet van de voorsprong genieten. Wissel aanvaller Remco Beekman scoorde in korte tijd tweemaal. Eerst draaide hij een corner ineens in de verre bovenhoek en enkele minuten later kreeg hij een bal ineens toegespeeld na een fout in de Epser opbouw. Hij krulde de bal eenvoudig over doelman John Moret. Epse kon aan de bak!

Wat volgde was een stormvloed van Epser kansen. Lars Otten, Rida Ammi, Djordy Altena en Fizovic verzuimden grote kansen te verzilveren. Na ruim een half uur was het raak. Almir Fizovic vond Altena bij de tweede paal die de bal simpel kon binnenlopen. Direct na de aftrap was het weer raak. Nu was het Lars Otten die het net vond met een strakke schuiver. Epse bleef druk houden en veel kansen creëren. Beide ploegen gingen aan de thee met een 3-2 ruststand.

In de tweede helft aanvankelijk weinig kansen. Epse probeerde druk te zetten en Wissel was machteloos. Naarmate de tweede helft vorderde nam het Epser overwicht weer toe. Diverse overtal situaties werden echter niet goed uitgespeeld waardoor Wissel in de wedstrijd bleef. Halverwege de tweede helft dan eindelijk de 4e Epser treffer. Lars Otten werd op de linkerflank diep gestuurd en kon vrij doorlopen naar het doel. Met een puntertje verraste hij doelman Proper. De Epser voorhoede verzuimde in de deze fase de voorsprong meermaals te vergroten.

Wissel bracht in het laatste kwartier met trainer Davy Eustacia een extra aanvaller in het veld. Hij bleek het voetballen niet verleerd en een goed aanspeelpunt. Het was ook Eustacia die de spanning geheel terug bracht. Met een boogbal passeerde hij doelman John Moret. Wissel rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker. In een ineens toch spannende slotfase leverde dat Wissel geen echte kansen op. Epse bleef overeind en pakte de verdiende punten.

Komende week speelt Epse uit bij ongeslagen koploper Sallandia. Aanvang 14.00 uur.